Ai nevoie de

2 fileuri de somon
sare
piper

Pentru sos

50 ml sos de soia
2 linguri ulei
3 fire de ceapă verde
1 ardei iute tăiat
1 lămâie
sare
1 feliuţă ghimbir

Dificultate medie
Preparare 1 h
1 tavă

Mod de preparare

Pentru sos, amesteci sosul de soia cu uleiul, apoi adaugi ghimbirul, ceapa tăiată şi ardeiul iute. Potriveşti gustul, dacă e cazul, de sare.
Speli somonul şi îl usuci. Pui bucăţile pe o foaie de copt, răstorni sosul şi dai la cuptorul preîncălzit, aproximativ 15 minute. După ce scoţi somonul din cuptor, ornezi cu felii de lămâie.

Te pune IUTE pe picioare

Ardeiul iute are o multitudine de efecte pozitive în organism. Substanţa care le dă gustul picant se numeşte capsaicină şi e un excelent leac în caz de răceală şi gripă. Două linguriţe de ardei iute pisat furnizează 47% din necesarul zilnic de vitamina A. Persoanele care consumă ardei iute au şanse mai mici de a face atac de cord, accident vascular cerebral sau embolie pulmonară.