Dincolo de calitatea filmelor şi cărţilor, mulţi autor şi scenarişti îndrăznesc să facă previziuni, care devin realitate în timp. Cel mai cunoscut caz este cel al seriei animate „The Simpsons‟ („Familia Simpson‟), când creatorii seriei au prezis multe momente importante din istorie, precum: Preşedinţia lui Donald Trump, victoria Germaniei asupra Braziliei la Cupa Mondială din 2014, accidentarea lui Neymar de la Cupa Mondială din 2014, funcţia de auto-corectare a telefonului mobil etc. Însă, aceste întâmplări nu sunt singurele care au fost ghicite. Există multe cărţi şi filme care au prezis chiar şi multe invenţii tehnologice, care astăzi sunt folosite de milioane de utilizatori. 

Ceasul inteligent

Seria de desene animate Familia Jetson a prezis, în 1962, pe când Steve Jobs era în clasa a doua, invenţia ceasurilor inteligente. În Familia Jetson, personajele aveau ataşate de mâini, mici dispozitive cu ajutorul cărora puteau urmări activitatea altor persoane şi puteau vorbi cu ele. Astăzi, ceasurile inteligente sunt fabricate de multe firme importante şi oferă aceleaşi facilităţi.

GPS

Arthur C. Clarke scriitorul „A Space Odyssey‟ („Odiseea spaţială‟) a prezis în 1956 că oamenii se vor putea localiza oriunde pe harta lumii cu ajutorul unui instrument de dimensiunea unui ceas. Astăzi, Global Positioning System (GPS) este un sistem global de navigaţie prin satelit şi unde radio, care orbitează în jurul Pământului şi transmite semnale tuturor receptorilor aflaţi la sol. GPS funcţionează în orice condiţii meteorologice, oriunde în lume şi este folosit de milioane de utilizatori.