În ultimii ani, a luat amploare un val al iubitorilor de plante. Cu surse utile de inspiraţie, precum Pinterest sau Instagram, învăţatul despre îngrijirea plantelor nu a fost niciodată mai uşoară, însă nu toată lumea reuşeşte să aibă grijă de florile preferate, iar plantele sensibile se ofilesc. Există o serie de plante care sunt menite pentru a rezista în timp şi sunt ideale pentru decorul apartamentului sau pentru decorul casei.

Filodendron (Philodendron)

Plantă perenă şi căţărătoare, Filodendron este floarea perfectă de apartament, datorită frumuseţii frunzelor sale. Această plantă se udă o dată pe săptămână şi nu se ţine în lumina directă a Soarelui, deoarece Soarele puternic îi îngălbeneşte frunzele verzi. Această floare creşte lent şi se recomandă să se planteze mai mulţi lăstări în acelaşi vas.

Citeşte şi: Plante care absorb umiditatea din casă. Înfrumuseţează locuinţa şi o purifică

Aloe Vera

Auzim des că Aloe Vera este o plantă care face minuni pentru pielea noastră, în special dacă am stat prea mult în faţa razelor solare. Aloe este, de asemenea, şi o floare excelentă care poate fi ţinută în casă şi care rezistă în timp. Planta are nevoie de multă lumină pentru a se dezvolta, fiind necesar să se ţină în spaţii luminoase, unde Soarele poate să ajungă la ea cu uşurinţă. Se udă în cantităţi moderate, iar în perioada iernii udarea se face rar şi cu cantităţi mici de apă.