Aşadar,infuzia din flori de soc se foloseşte pentru tratarea sinuzitei şi a bronşitei,câte trei căni pe zi,în cure de 14 zile,cu o săptămână pauză.

De asemenea,remediul împiedică oxidarea colesterolului în organism,proces care duce la depunerea acestuia pe vasele de sânge şi,implicit,la creşterea riscului de boli cardiovasculare.

În scop preventiv,se beau câte două-trei căni pe zi,în cure de 4 săptămâni,cu 2 săptămâni de pauză. Şi persoanele care suferă de afecţiuni renale şi urinare,precum cistită sau nefrită,pot apela la acest tratament naturist.

Cura cu infuzie se face de 2 ori pe an,în special în această perioadă,timp de 2 săptămâni în care se consumă un litru de ceai zilnic. Activitatea rinichilor este stimulată puternic prin mărirea diurezei şi amplificarea imunităţii locale.

Cum se prepară:Ai nevoie de trei-patru linguri de flori de soc mărunţite,care se pun la macerat în jumătate de litru de apă,timp de 10 ore,după care se filtrează. Lichidul rezultat se pune deoparte,iar planta rămasă după filtrare se fierbe din nou în jumătate de litru de apă circa 5 minute,apoi se lasă la răcit,se filtrează şi se adaugă primului preparat.