Însă, un aspect foarte important care trebuie respectat pentru ca unghiile să arate bine pentru perioade cât mai mari de timp este cel al pregătirii unghiilor pentru procesul de aplicare a gelului.

Doar un stilist protezist care are pregătirea necesară în acest domeniu va şti exact cum să facă lucrurile pas cu pas, astfel încât rezultatul final să fie cel dorit, iar calitatea unghiilor obţinute să fie mai mult decât mulţumitoare.

Primul pas pentru unghii cu gel perfecte: pregătirea unghiilor

Pregătirea şi hidratarea corespunzătoare a unghiei în vederea aplicării gelului reprezintă o etapă extrem de importantă: cu cât unghiile naturale sunt mai bine pregătite, cu atât aplicarea gelului va fi mai eficientă, iar rezultatul va fi unul mai bun.

Stiliştii protezişti consideră că etapa de îngrijire a unghiei este una dintre regulile de aur în acest domeniu, atenţia care ar trebui să i se acorde fiind extrem de mare. Foarte importantă este hidratarea corespunzătoare a unghiei, însă o primă condiţie obligatoriu de îndeplinit este eliminarea tuturor reziduurilor grase înainte de aplicarea propriu-zisă a gelului.

Pregătirea unghiilor începe cu curăţarea şi dezinfectarea mâinilor cu ajutorul unui spray dezinfectant special conceput în acest sens. După dezinfectare, se curăţă fiecare unghie în parte, ideal cu lichide preparatoare pentru manichiură. Acestea au rolul de a curăţa, dar şi de a hidrata corespunzător unghia, astfel încât aceasta să fie pregătită pentru aplicarea gelului.

Este bine de reţinut faptul că grăsimea este inamicul principal al unui stilist protezist, iar soluţia de curăţare a unghiilor este cea mai bună prietenă a acestora. Este nevoie de îndepărtarea reziduurilor grase, după care urmează pilirea suprafeţei unghiilor şi curăţarea de praf a acestora.

După aceasta este nevoie de aplicarea unui strat protector pe unghie, respectiv a unei soluţii de pregătire a unghiilor cu gel. Din acest moment, unghiile sunt pregătite pentru aplicarea straturilor de gel în vederea construcţiei.

Construcţia propriu-zisă a unghiilor şi modelarea lor

După etapa de pregătire a unghiilor naturale, o etapă extrem de importantă pentru o rezistenţă cât mai mare în timp a unghiilor construite cu gel, este aplicarea propriu-zisă a şablonului care ajută la modelare, în vederea obţinerii unei forme şi lungimi preferate a unghiei.

Este important ca şablonul să fie exact sub unghia naturală, în continuarea acesteia şi să stea drept pe patul unghial, astfel încât forma unghiei false să pară una naturală. După realizarea construcţiei se va scoate şablonul cu mare grijă, astfel încât extensia să nu aibă de suferit. Cu ajutorul materialelor şi tehnicilor potrivite, unghia va fi construită fără un efort prea mare.

După ce gelul de construcţie a fost aplicat, urmează pilirea corectă a construcţiei, astfel încât să fie obţinută forma corectă şi dorită. Finisarea unghiei este urmată de aplicarea unui nou strat de gel colorat, ideal, cât mai aproape de cuticule pentru o colorare uniformă a unghiei. Cele două straturi de gel UV vor fi urmate de un al treilea strat, cel de finish. Aceasta este ultima etapă în construcţia unghiei cu ajutorul gelului UV.

Deşi procesul de construcţie a unghiilor cu gel este unul de durată, avantajele pe care le prezintă acesta sunt numeroase. Cel mai mare avantaj este dat de perioada destul de mare, de aproximativ 3-4 săptămâni, în care unghiile nu mai au nevoie de niciun tip de îngrijire. Unghiile rezistă, nu sunt fragile şi arată foarte bine, având în acelaşi timp posibilitatea de a alege dintr-o mare varietate de culori şi modele pe care le poţi obţine.