Orice femeie este interesată să aibă o faţă luminoasă, un ten frumos şi un make-up pe măsură. În spatele imaginii perfecte stau numeroase secrete de machiaj, iar ritualul de îngrijire trebuie să fie făcut cu mare atenţie dacă îţi doreşti rezultate pe măsură. Iată ce trebuie să faci ca să te machiezi precum o profesionistă! 

Pasul 1: Hidratare ca la carte

Dacă faţa ta nu este curăţată şi hidratată corespunzător înainte de a aplica fondul de ten, pielea nu va căpăta acel aspect neted şi sănătos. Începe procesul aplicării fondului de ten cu o curăţare delicată a feţei, apoi maseaz-o cu o cremă hidratantă uşoară. Aşteaptă 15 minute pentru ca totul să intre în piele înainte de a aplica machiajul!

Cremă- gel hidratantă cu textură uşoară 3 în 1
Cremă gel hidratantă cu textură uşoară 3 în 1, Avène Hydrance. Preţ: 90 lei

Pasul 2: Găseşte nuanţa potrivită

Unul dintre cele mai simple şi la îndemână trucuri de a-ţi depista nuanţa potrivită de fond de ten este să-l încerci direct pe faţa ta. După ce-l aplici, verifică aspectul feţei la lumina naturală a soarelui, cea mai precisă în acest caz. Dacă arată bine afară, este fondul de ten potrivit. Înainte să cumperi un produs care ţi se pare că ar arăta bine pe chipul tău, încearcă o mostră pe care cele mai multe magazine de produse cosmetice ţi-o pun la dispoziţie, pentru a încerca acasă înainte de a cumpăra.

Fond de ten Healthy Mix Bourjois

Fond de ten Healthy Mix, Bourjois. Preţ: 73 lei

Pasul 3: Aplică-l ca un profesionist!

Modul în care îţi aplici fondul de ten face diferenţa între un fiasco şi un finisaj la nivel de Photoshop. Pentru ultimul rezultat, foloseşte ceea ce recomandă majoritatea specialiştilor: buretele pentru machiaj. De ce? Deoarece perii din peria obişnuită au tendinţa de a lăsa mici dungi şi linii pe faţă, iar degetele nu sunt capabile să amestece sau să distribuie fondul de ten într-un mod care pare natural. Foloseşte, aşadar, un burete pentru machiaj pe care-l umezeşti, mai întâi, în puţină apă, pentru a funcţiona optim. Tamponează cu degetul câteva picături de fond de ten peste punctele principale ale feţei: frunte, obraji şi bărbie. Apoi, cu mişcări delicate, întinde fondul de ten cu buretele spre linia părului şi maxilar, pentru a omogeniza culoarea. Apasă continuu sub bărbie şi maxilar, pentru a impregna perfect fondul de ten către zona gâtului.

Burete aplicator pentru machiaj, Douglas
Burete aplicator pentru machiaj, Douglas. Preţ: 43 lei

Pasul 4: Nu exagera cu pudra!


Nu este nevoie să-ţi tamponezi toată faţa cu pudră pentru ca fondul de ten să se fixeze mai bine şi să nu-ţi lucească pielea. Cu o perie mare şi pufoasă, aplică uşor pudra doar peste părţile care tind să devină mai strălucitoare şi uleioase, cum ar fi faimoasa zonă T.

Pudră pentru finisare machiaj, Avon
Pudră pentru finisare machiaj, Avon. Preţ: 45 lei

Text: Florentina Iana

Foto: Shutterstock