Despre oamenii cu feţe pătrate se spune că ar avea o viaţă sexuală mai satisfăcătoare şi că ar fi mai infideli decât cei cu feţe alungite. Cel puţin aceasta este ideea pe care o susţine şi un studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Nipissing din Statele Unite ale Americii, care au găsit şi o explicaţie pentru ceea ce au constatat.

Predilecţia spre infidelitate, indicată de forma feţei

Psihologii americani au apelat la circa 500 de studenţi, unii aflaţi deja într-un cuplu, alţii singuri. Au observat feţele participanţilor şi i-au chestionat în privinţa viaţii lor sexuale, apoi au stabilit o legătură între forma feţei şi libidoul.

Se pare că bărbaţii şi femeile cu feţe relativ mari, de formă sunt persoane mai atractive şi mai active sexual decât cele cu feţe mai mici sau de formă rotundă. De asemenea, sunt mai infideli şi mai dispuşi să aibă aventuri sau relaţii de scurtă durată. Explicaţia specialiştilor a fost aceea că forma aceasta a feţei este corelată cu un nivel mai ridicat de hormon testosteron, în special în timpul pubertăţii.

Ce indică alte trăsături faciale

Despre persoanele cu sprâncenele mai groase se spune că sunt mai pasionale decât acelea cu sprâncene subţiri.

Oamenii cu nasul cârn, mic, scurt şi cu vârful ridicat sunt mai romantice şi probabil preferă stilul misionarului. Cei cu nasul coroiat, cu vârful adus în jos, caută experienţele periculoase, intense.

Ochii de culoare deschisă indică o persoană destul de uşor de satisfăcut din punct de vedere sexual, dar care nu condiţionează relaţiile sexuale de prezenţa dragostei. Ochii întunecaţi dezvăluie o pasiune profundă şi o preferinţă pentru a forma ataşamente durabile în timp. În pat, le place varietatea.

Ridurile sau liniile fine de sub pleoapele inferioare trădează un apetit sexual crescut, iar cele de la baza nasului dezvăluie un om cu un apetit sexual exacerbat.

O gură mare dezvăluie o persoană cu o inimă mare, altruistă, atentă la nevoile celuilalt. Pe de altă parte, despre cei care au o gură mică se crede că nu sunt prea afectuoşi, dar au imaginaţie în dormitor. O buză de jos mai plină indică un om aventurier şi infidel.