Câştigătoarea Oscarului a păstrat, de-a lungul timpului, discreţia în ceea ce priveşte viaţa privată a familiei sale, motiv pentru care n-am aflat de transformarea copilului ei decât după ce trecuseră deja câţiva ani buni.

„El a realizat ceva foarte dificil cu multă eleganţă şi inteligenţă. Este o persoană foarte coerentă şi profundă şi sunt extrem de mândră de el!‟, spunea Bening, în ediţia de decembrie-ianuarie 2019-2020 a revistei AARP, despre fiica sa care s-a transformat în fiu.

„Când eram mai tânără, credeam că pot face astfel încât copiii mei să nu sufere, lucru de care m-am convins ulterior că era ridicol‟, spune Annette despre nevoia ei de a-şi proteja copiii. „Însă fiecare dintre ei trebuie să treacă prin propriile greutăţi‟, a conchis aceasta.

„E genial, este eroul meu, aşa cum sunt toţi copiii mei‟, a adăugat şi soţul actriţei, Warren Beatty, în Vanity Fair. Stephen, care a fost născut Kathlyn Elizabeth, s-a identificat ca transsexual în adolescenţă şi a făcut schimbarea de sex la 14 ani.