De la apele îngheţate din Rusia până la minunile de lacuri formate în Statele Unite ale Americii sau Bolivia, acestea sunt cele mai încântătoare lacuri din lume. Lacuri deosebite se găsesc peste tot în lume, din Bolivia până în Japonia, unele naurale, altele artificiale, iar apele lor cristaline şi culorile le fac să pară de pe altă planetă. Sunt uimitoare şi merită să le incluzi în lista ta de locuri de vizitat în viitor.

Laguna Colorada, Bolivia

În munţii bolivieni, la aproximativ 3 ore de mers cu maşina la nord de San Pedro de Atacama din Chile, este locul unde vei găsi Laguna Colorada (primele 3 imagini din galeria foto). Are o culoare roşiatică, incredibilă. Apa are această nuanţă distinctivă datorită algelor roşii, cu toate că se spune că provine de la sângele vărsat de zei. Turiştii vin între lunile decembrie şi aprilie, când lacul este plin de flamingo roz, deoarece este sezonul lor de împerechere.

Lacul Baikal, Rusia

Aflat în sudul Siberiei, Lacul Baikal este cel mai adânc lac din lume (imaginile 4, 5 şi 6 din galeria foto). Ajunge la o adâncime de o milă în unele locuri şi găzduieşte singurele foci de apă dulce ale planetei. Iarna, lacul se transformă într-o adevărată ţară a minunilor, cu peşteri de gheaţă zimţate care se formează în jurul bazinului şi bule care au îngheţat sub apă.

Lacul Crater, Oregon

Este lacul cu o adâncime de 594 m, unul dintre cele mai adânci din lume. Trezeşte uimirea tuturor vizitatorilor, de aceea a mai fost numit „ Adâncul lac albastru” (imaginile 7, 8 şi 9 din galeria foto). Se întinde la aproximativ 4 ore de mers cu maşina la sud de Portland. Apele sale sunt furnizate în întregime de scurgeri glaciare şi precipitaţii, ceea ce îi conferă claritate şi nuanţa intensă de albastru.

Lacul Atitlan, Guatemala

Flancat de vulcani şi sate mayaşe, acest lac din Guatemala este un obiectv turistic pentru oricine intenţionează să facă o călătorie în America Centrală (imaginile 10, 11 şi 12 din galeria foto). Pe lângă faptul că are o frumuseţe incredibilă, care te face să te simţi ca în Rai, în zonă călătorii sunt răsfăţaţi cu activităţi diverse, fie drumeţii până la vulcanul San Pedro din apropiere, fie cumpărături de textile guatemaleze într-unul dintre satele locale, cum ar fi San Juan La Laguna.

Lacul Kawaguchiko, Japonia

În afara tuturor celor cinci lacuri Fuji (cunoscute şi ca cele cinci lacuri care înconjoară Muntele Fuji), Lacul Kawaguchiko este unul dintre cele mai accesibile la care se ajunge din Tokyo şi cu siguranţă cel mai frumos (imaginile 13 şi 14 din galeria foto). Într-o zi senină, se poate vedea Muntele Fuji reflectat perfect în apa lacului. La venirea primăverii, promenadele din jur se umplu de flori de cireş.

FOTO: Instagram