Cafeneaua Nishimura din inima oraşului Kobe, Japonia, îmbină stilul tradiţional cu uşoare accente moderne, fiind un local elegant unde vei găsi o gamă bogată de arome de cafea. 

Olandezii şi portughezii au adus pentru prima dată cafea în ţară în anii 1600, iar în 1888, prima cafenea s-a deschis în capitala Japoniei.

În anul 1948, când într-un magazin mic de la colţul străzii unde se găseau doar trei mese, proprietarul Nishimura a decis să servească direct clienţilor cafeaua pregătită. A fost pentru prima dată în istoria cafelei din Japonia când cafeaua a putut să fie inclusă într-un meniu, alături de cappuccino. În continuare, băutura se serveşte în aceleaşi vase de ceramică, aşa cum s-a întâmplat acum 72 de ani. 

Totodată au un meniu cu cafea atent selectată din Blue Mountain Jamaica, Columbia Narino Supremo până la Mocha Sanani şi Cuba Crystal Mountain, fiecare aspect al producţiei fiind monitorizat cu meticulozitate. 

În pregătirea celei mai bune cafele, se foloseşte Miyamizu, apa subterană bogată în minerale din Muntele Rokko, care îi oferă băuturii un gust aparte. Dis-de-dimineaţă, poţi observa cisternele cu apă care se livrează în cafenele. Există nouă locaţii Nishimura în Kobe şi una în oraşul-port Osaka.

Alături de o varietate de cafele, în local vei găsi şi sucuri proaspete, ceai, deserturi, mic dejun şi salate. Ice coffee-ul nici nu se putea să nu fie preparată într-un mod original. Ceaşca cu cafea este aşezată în mijlocul unui bulgăr de gheaţă. Cu un pai, îţi poţi savura liniştit băutura preferată. 

FOTO Instagram tabemastagram