Costumele negre, pălăriile înalte, bocancii butucănoşi şi curelele late, care accesorizează perfect orice fustă midi, cloş pe care o pune pe ea, toate acestea sunt piese de rezistenţă în garderoba deţinătoarei premiului Oscar. Însă, pe lângă toate aceste must have-uri, actriţa apelează aproape neîncetat la bluzele pe gât, iar motivul este unul cât se poate de serios. De fapt, aceste topuri îi salvează viaţa!

 

Ştiu cine sunt şi ce mi se potriveşte”

 

Diane Keaton este o actriţă legendară, cu roluri memorabile în filme precum Annie Hall, Father of the Bride şi The First Wives Club, dar şi o vedetă care a ştiut cum să-şi contureze propriul stil vestimentar. Pălăriile negre şi ample pe care le poartă şi bluzele ei conservatoare, pe gât, au devenit laitmotivul imaginii ei publice. De fiecare când îşi face prezenţa în spaţiul public sau, mai nou, pe Instagram, Diane rămâne fidelă stilului care a consacrat-o.

 

Motivul pentru care deţine asemenea piese vestimentare în garderoba sa este cât se poate de evident – îi plac şi o fac să se simtă bine. „Ştiu cine sunt şi ce mi se potriveşte”, a explicat în mai 2019, pentru Los Angeles Times. Însă mai există şi altă cauză pentru care Keaton alege să-şi acopere atât de mult trupul.

 

Mă protejează, ascunde multe păcate”, glumeşte ea. „Defecte, anxietate, chestii de-astea. Nu m-aş simţi niciodată confortabil într-o fustă scurtă sau cu un top fără mâneci, în care să mi se vadă complet braţele. În plus, mi-au plăcut dintotdeauna pălăriile. Pur şi simplu, încadrează bine capul. Şi, pe lângă asta, te protejează de soare. Eu am avut atâtea cancere de piele!...”, dezvăluie actriţa care a împlinit, pe 5 ianuarie 2021, 75 de ani.