Umiditatea excesivă din casă este o problemă cu care se confruntă tot mai mulţi oameni. Nu numai că aceasta provoacă daune pereţilor şi tavanelor, dar dacă nu este rezolvată la timp, poate influenţa apariţia muegaiului şi a diverselor tipuri de ciuperci, periculoase pentru sănătate. Expunerea la umiditate poate provoca disconfort, de la congestie nazală, la mâncărimi de ochi sau de piele. Una dintre modalităţile naturale de a controla această problemă este decorarea casei cu plante de apartament, care absorb natural excesul de umiditate din aer prin frunzele lor.

Crinul Păcii

Cunoscută şi drept „Spatifilum‟, Crinul Păcii este o plantă tropicală originară din unele zone din America şi foarte populară la noi în ţară. Aeastă plantă frumoasă nu tolerează îngheţul, frigul sau curenţii de aer, de aceea este des întâlnită în apartamente şi în case. Ea este obişnuită cu mediul interior, unde se poate bucura de o temperatură relativ stabilă. Dacă te gândeşti să îţi cumperi această plantă purificatoare, trebuie doar să o uzi o dată pe săptămână şi să o ţii departe de lumina excesivă.

Planta Păianjen

Cunoscută şi sub denumirea „Voalul Miresei”, această plantă îşi are originile în Africa, este uşor de cultivat şi poate fi o opţiune excelentă pentru decorul casei. Planta are frunze lungi şi colorate în verde şi alb, iar florile sale apar vara. Ea absoarbe umezeala din mediu şi poate să elimine toxinele obişnuite din aerul din gospodărie. În interior, are nevoie doar de lumină medie. Dacă este aşezată la umbră, ea îşi poate pierde culoarea albă, iar dacă o vei ţine direct în lumina soarelui, aceasta se poate usca cu uşurinţă. Tolerează destul de bine deficitul de apă, pe care o stochează în sistemul gros de rădăcini, deci nu trebuie să o uzi des.