Datorită imaginaţiei şi talentului său, fotograful a „sculptat” peisaje monumentale dintr-un corp bine lucrat. Chiar dacă în poze pare că scenele sunt compuse din mai multe modele, de fapt este unul singur. A fost nevoie de captură multiplă şi de compilaţie astfel încât să creeze efectele fascinante.

Coatele şi genunchii au devenit munţi, spatele şi gâtul s-au transformat în văi şi deşerturi, iar iluziile sunt cu adevărat impresionante.

Carl a schiţat imaginile înainte de fiecare fotografie, dar odată ce a luat aparatul foto, a văzut şi alte ipostaze, aşa că şi-a încorporat noile idei. El a filmat aceste elemente neaşteptate pentru a se potrivi noii sale viziuni, folosind deseori atât echipamente de iluminat, cât şi bliţ pentru a evidenţia contururile: fotograful a încercat să recreeze lumina naturală în studio, sporind realismul în peisaje.

„De când portofoliul meu de imagini a devenit viral, am avut multe oferte de la oameni pentru a poza”, a spus artistul într-un interviu pentru Bored Panda

Carl a recunoscut că scena orgiei în deşert din filmul Zabriskie Point (1970) a fost o mare inspiraţie pentru portofoliul Bodyscapes, deşi nu crede că aceste imagini sunt erotice. Mai degrabă, fotograful consideră că există ceva aproape geologic în munca sa (care are legătură cu evoluţia scoarţei terestre), în care pliurile şi ridurile oglindesc cutele şi nodurile din stâncă, iar picioarele înclinate evocă imagini ale dealurilor degradate. 

Carl Warner (57 ani) este un artist, regizor, autor şi fotograf britanic care îmbină fotografia şi arta pentru a realiza imagini vizuale extrem de conceptuale. Are o carieră de aproape 25 de ani în publicitate şi fotografie. Este cunoscut mai ales pentru peisajele sale cu mâncare unde foloseşte diferite tipuri de ingrediente. El îşi propune să inspire oamenii să privească mâncarea în alte moduri. Portofoliul se numeşte Foodscape.