Letizia Ortiz Rocasolano este considerată una dintre cele mai elegante capete încoronate din monarhiile europene. Înainte de a se căsători cu Felipe, ea a lucrat pentru filiala spaniolă a postului internaţional de ştiri CNN.

Letizia a mai fost căsătorită. Cu fostul soţ, profesorul de literatură Alonso Guerrero Perez, a fost împreună 11 ani, chiar dacă mariajul a fost unul foarte scrut. „Atunci a fost arestată pentru deţinere de droguri“, spunea jurnalistul de investigaţii catalan Isidre Cunill, care în 2010 lansa o carte despre viaţa celei care urma să devină Regină a Spaniei.

Se pare că din tinereţea Letiziei n-au lipsit nici scandalurile sexuale, pasiunea pentru alcool, mai exact tequila, fotografiile indecente şi chiar un avort. Actuala Regină a Spaniei s-ar fi apropiat de un pictor cubanez, Waldo Saavedra, care a avut o pasiune ascunsă pentru ea, chiar dacă ea nu-l vedea mai mult decât un prieten.

Conform presei de peste hotare, Waldo Saavedra a realizat mai multe tablouri în care Letizia apare goală, însă doar unul a fost făcut public şi ne-o prezintă pe Regina Spaniei topless. Această pictură a fost expusă mai mulţi ani într-un local din Mexic, iar în anul 1997 a devenit coperta unui album al formaţiei mexicane Mana, potrivit okmagazine.ro.

Waldo Saavedra şi Letizia ar fi devenit prieteni în anul 1996, atunci când ea locuia în Guadalajara (Mexic) şi lucra la publicaţia locală Siglo XXI. Potrivit celor de la The Times, la acea vreme Letizia se iubea cu Fernando Olvera, care era cântăreţ şi bun prieten cu Waldo. Cu toate acestea, pictorul a recunoscut public că în acea vreme se îndrăgostise de actuala Regină a Spaniei.

Deşi Waldo Saavedra a afirmat că toate picturile lui sunt o combinaţie între real şi imaginaţie, şi că Letizia nu a apărut niciodată goală în faţa lui, jurnalistul de investigaţii catalan Isidre Cunill era de părere că picturile au fost foarte reale.

A vândut ţigări în tinereţe

Pe vremea când era studentă la Universitatea Guadalajara Regina Letizia a Spaniei a vândut ţigări. Fotografii din tinereţea reginei au apărut în presa din întreaga lume, iar soţia Regelui Felipe a confirmat informaţia.

Pe când era studia jurnalismul la Universitatea din Madrid, Letizia a ales să urmeze o perioadă cursurile universităţii din Mexic. Acolo, ea a făcut reclamă şi a vândut pe stradă ţigări.

Foto: Shutterstock, Profimedia