Volum şi naturaleţe... în scări

Indiferent că ai părul scurt,mediu sau lung,optează pentru tunsori în scări,care dau volum. În vara aceasta,nu se mai pune accent pe o formă a părului bine definită,ci pe foarte multă mişcare,cu şuviţe asimetrice,uşor de îngrijit,care par naturale şi nu necesită ore întregi de coafat.

Pixie,o tunsoare la mare căutare

La mare căutare în acest sezon este şi tunsoarea pixie. Multe vedete,printre care Anne Hathaway,Charlize Theron şi Ginnifer Goodwin,poartă podoaba capilară în acest fel şi le vine de minune.

Ce înseamnă pixie? Ei bine,pe scurt,părul este tuns foarte scurt la spate şi în lateral şi un pic mai lung,în funcţie de preferinţe,în faţă. Partea interesantă la această tunsoare este că,deşi firele sunt scurte,îţi poţi face o sumedenie de coafuri aranjând în diverse moduri cosiţele lăsate mai lungi în faţă. De exemplu,dacă vrei să porţi o ţinută elegantă,poţi da volum părului din această zonă folosind câteva bigudiuri sau,simplu şi rapid,cu o perie rotativă şi un uscător de păr. Pentru momentele în care vrei să pari cât mai naturală,poţi să ciufuleşti bretonul şi... coafura e gata.

Bob în fel şi chip

Bobul este şi el foarte popular,numai că în varianta cu breton,drept sau pe o parte,în funcţie de forma feţei. Se poartă în special cel mediu,până la umăr,deoarece vine bine purtat atât de persoanele cu păr drept,cât şi ondulat sau creţ. Dacă este drept,îi poţi adăuga volum folosind câteva bigudiuri sau un ondulator,apoi puţin fixativ şi vei avea parte de un look fresh,cât mai natural. Cel ondulat poate căpăta o formă interesantă când faci breton pe o parte.