Ingrediente pentru frigărui de pui cu sos şi cu salată

6 porţii

1h 30'

dificultate medie

 

Pentru frigărui:

1 kg piept de pui

3 ardei graşi

100 ml vin alb

sare

piper

boia dulce

usturoi praf

10-12 beţe pentru frigărui

Pentru salată:

1 salată

2-3 ardei kapia

250 g roşii cherry

2 linguri ulei măsline

zeama de la o jumătate de lămâie

sare

Pentru sos dulce:

2 roşii

2 ardei kapia

3 căţei de usturoi

1 ceapă

1 linguriţă rasă sare

1 vârf de cuţit piper

1 vârf de cuţit scorţişoară

1 lingură miere

2 linguri oţet

Pentru sos picant:

2 roşii

2-3 linguri muştar Dijon

2-3 căţei de usturoi

½ linguriţă curry

½ linguriţă coriandru

½ linguriţă chimion

1 linguriţă sare

1 linguriţă oţet de mere

Taie pieptul de pui în bucăţi potrivite, pe care pune-le într-un vas ceramic. Prepară o marinată din vin, ulei şi condimente, după gust. Toarnă marinata peste carne şi ţine-o la rece aproximativ o oră.

Formeză frigăruile, alternând bucăţile de pui cu cele de ardei, tăiat pătrăţele. Lasă frigăruile să se rumenească, având grijă să le întorci la timp, pe toate părţile.

Pentru salată, spală legumele, taie-le în bucăţi mai mari şi pune-le într-un bol. Presară sare, după gust, şi adaugă o lingură de ulei şi una de zeamă de lămâie.

Pentru sosul dulce, crestează roşiile şi pune-le pe grătar împreună cu ardeii şi ceapa tăiată felii groase. Lasă-le până se înmoaie, apoi curăţă-le de coajă şi de seminţe. Într-un blender, pune legumele, condimentele, usturoiul, oţetul şi mierea. Mixează până ce obţii un sos.

Pentru sosul picant, crestează roşiile şi pune-le pe grătar, iar când se înmoaie bine curăţă-le de coajă şi de seminţe, apoi pisează-le cu o furculiţă. Adaugă usturoiul pisat, muştarul, condimentele şi amestecă până la omogenizare completă.