Friptură de vită cu ceapă

1 80864 original jpg jpeg

Adaugă cât mai multă ceapă în friptura de vită şi aceasta va avea un gust deosebit.

Ai nevoie de

1 kg pulpă de vită6 cepe200 g ciuperci1 lingură capere, opţional1 linguriţă boiasarepiper1 lingură pastă de tomate500 ml vin roşu50 ml uleicimbru

Mod de preparare

Încingi uleiul într-o cratiţă şi căleşti carnea tăiată cubuleţe. O laşi câteva minute să se rumenească, apoi adaugi ceapa tăiată fideluţă. Acoperi şi mai laşi să fiarbă 5-10 minute. Torni vinul şi ţii să fiarbă până se pătrunde carnea. Adaugi ciupercile, condimentezi cu sare, piper, boia, adaugi caperele, pasta de tomate şi mai laşi să fiarbă 15 minute. Serveşti friptura presărată cu cimbru proaspăt.