Fructele de pădure te scapă de riduri

Ştiai că fructele bogate în antioxidanţi previn apariţia ridurilor,păstrează elasticitatea pielii,prevenind îmbătrânirea prematură a tenului? Totodată,conferă fermitate şi strălucire tenului.

Fructele care conţin cei mai mulţi antioxidanţi sunt cele de pădure (afinele,murele). De aceea,nu ezita să le consumi proaspete sau să prepari diferite măşti şi loţiuni naturale. Şi uleiul de cătină face minuni împotriva ridurilor. Nu trebuie decât să-ţi masezi pielea din jurul ochilor cu ulei şi elasticitatea pielii tale va fi redată.

Hidratare cu legumele toamnei

Ca pielea ta să se refacă după excesele la care a fost supusă în timpul verii,ai nevoie de vitaminele A,E şi de cele din complexul B. Le obţii din alimentaţie,din belşugul de legume şi fructe ale toamnei. Vitamina A se găseşte în mere,dovleac şi porumb,vitamina E în alune,pere şi fasole,iar vitamina B în morcovi,cereale,nuci şi varză.

De asemenea,toamna şi iarna,când pielea este deshidratată şi se usucă din cauza vremii,poţi să recurgi la suplimente cpe bază de astfel de vitamine. Pielea va fi multa mai hidratată şi va deveni moale şi catifelată.

Vitamina C,pentru o piele tânără

Pentru o piele care să strălucească de sănătate ai nevoie de şi vitamina C. De aceea,nu ezita să faci o cură cu legume şi fructe bogate în acest nutrient (citrice,varză,spanac). Tenul şi pielea ta vor radia de sănătate. 

Vitamina C luptă şi împotriva radicalilor liberi şi reduce procesul de îmbătrânire. Şi mierea va face minuni pentru tenul tău. De două ori pe săptămână este indicat să aplici o mască pe bază de miere (amesteci două linguri de miere cu un gălbenuş de ou),timp de 10-15 minute. Apoi clăteşti bine cu apă călduţă.