Fructele uscate, izvor de sănătate

1 47807 original jpg jpeg

Fructele uscate sunt foarte bogate în fibre şi minerale. Asociate cu alte alimente, îşi sporesc calităţile şi sunt recomandate pentru un mic-dejun sănătos.

Iată câteva combinaţii pe care le poţi face la masa de dimineaţa. Reţetele nu au multe calorii,în schimb asigură necesarulde proteine,vitamine şi minerale.

Combinaţie antistres

1 linguriţă de alune şi fistic (amestec),un iaurt degresat şi o lingură de miere consumate dimineaţa asigură organismului 15% din aportul zilnic de magneziu. Iaurtul ajută la digestie iar mierea are un efect calmant.

Anticolesterol

O altă sugestie pentru un mic dejun sănătos:200 ml lapte de soia cu vanilie,5 miezuri de nucă,30 g fulgi de ovăz. Nucile conţin,printre altele,omega-3,fulgii de ovăz au fibre care diminuează absorbţia colesterolului în organism iar proteinele din soia scad nivelul colesterolului din sânge.

Pentru o piele frumoasă

Toarnă o cană de ceai verde fierbinte peste o lingură de afine şi 4 de caise uscate. Acoperă cana 2-3 minute,apoi mănâncă parfumatul mic dejun. Substanţele din afine reduc ridurile prin acţiunea asupra vaselor fine de sânge,ceaiul verde ajută la refacerea celulelor pielii iar beta-carotenul din caise dă strălucire pielii.