Cum arată femeia care doarme săptămâni întregi

Tânăra trece printr-un adevărat coşmar. Cele mai severe episoade de somn pot dura chiar şi trei săptămâni. Până să primească un diagnostic clar, ea a fost judecată greşit, fiind considerată leneşă după ce a adormit în timpul examenelor.

„Este enervant când oamenii îmi spun că sunt leneşă. Este frustrant pentru că nu pot controla această situaţie”, a declarat Rhoda.

“Sunt determinată să nu las boala să îmi afectez viaţa. Face parte din mine, însă nu este ceea ce sunt. Este frustrant pentru că nu am ce să fac”, a mai adăugat ea.

Pot trece luni întregi fără să aibă probleme, însă atunci când crizele lovesc, tânăra nu mai poate face nimic.

Totul a început pe la vârsta de 5-6 ani, însă somnul apărea în episoade. În adolescenţă însă, lucrurile s-au complicat.

“Când aveam 15 sau 16 ani, dormeam din ce în ce mai mult. Adormeam chiar şi în timpul orelor. Nu puteam face mai nimic pentru că eram întotdeauna obosită”, a povestit Rhoda.

După ani întregi de chin, medicii i-au pus diagnosticul corect, iar Rhonda a învăţat cum să gestioneze stările.

Ce este sindromul Kleine-Levin 

Kleine-Levin sindrom este o afecţiune rară care afectează în primul rând adolescenţi (aproximativ 70 la sută din cei cu Kleine-Levin, sindrom sunt de sex masculin).

Acesta este caracterizat prin perioade de recurente, dar reversibile, de somn excesiv (până la 20 ore pe zi). Simptomele apar că “episoade,” de obicei, o durată de câteva zile la câteva săptămâni.

Debutul episod este adesea abrupt, şi poate fi asociat cu simptome asemănătoare gripei. Excesiv de alimente de admisie, iritabilitate, puerilitate, dezorientare, halucinaţii pot fi observate în timpul episoadelor de. Starea de spirit poate fi apăsat, că o consecinţă, dar nu o cauza, de tulburare.

Persoanele afectate sunt complet normale între episoade, deşi acestea nu pot fi în măsură să să-şi amintească tot ce să întâmplat în timpul episodului. Acesta poate fi sau mai multe săptămâni înainte de simptomele reapar. Simptomele pot fi legate de funcţionarea defectuoasă a hipotalamusului şi talamusului, părţi ale creierului care guvernează poftă de mâncare şi de somn.

Sursă: dailymail, medwob.com