Nu te poţi bucura de o zi de Halloween, până când nu ai o colecţie de dovleci sculptaţi şi poziţionaţi perfect, în casă sau în grădină. Aşadar, îţi propunem câteva idei de dovleci scuptaţi, în cele mai inedite moduri - de la feţe amuzante de dovleac, până la vrăjitoare înfricoşătoare, aceste modele de dovleci sculptaţi vor aduce decorul tău de Haloween la un alt nivel. Dacă eşti începător, nu îţi face griji! Cât timp ai la îndemână instrumentele potrivite, poţi realiza sculptura, la fel ca un profesionist.

Transformă un dovleac într-un ghiveci pentru plante! O idee inedită de Halloween, este să pui pe dovleac, în locul capacului, câteva plante verzi (Vezi galerie foto!). Bineinţeles, evită să aprinzi o lumânare în interior, la fel ca la clasicii dovleci, pentru a nu avea parte de o surpriză neplăcută!

Dovlecii „iubitori” de mere. Un măr pe zi poate să ţină nu doar medicul departe, ci şi vârcolacii! Scobeşte dovleacul, în mod obişnuit, sculptează-i o faţă zâmbitoare, în ochi pune-i 2 bucăţi de castraveţi, în gură fixează-i, cu ajutorul scobitorilor, dinţii, dintr-un dovleac tăiat bucăţi, iar în gură poziţionează-i un măr zâmbitor.

Dovleci amuzanţi. Această faţă amuzantă de dovleac este uşor de creat (Vezi foto nr. 3!). Tot ce trebuie să faci este să îi trasezi cu ajutorul unui marker designul feţei, iar apoi să îi sculptezi ochii, nasul şi gura, după model. În locul globilor oculari, pune-i 2 cercuri de dovleac şi prinde-le cu ajutorul scobitorilor.