Pentru ediţia viitoare, Sports Illustrated a adoptat o altă perspectivă în ceea ce priveşte frumuseţea. Valentina Sampaio este primul model transgender care apare pe coperta revistei. Modelul brazilian are 23 de ani şi a reuşit să prezinte inclusiv la o campanie a casei de modă Victoria’s Secret, anul trecut , potrivit Harper's Bazaar.

Am fost atât de emoţionată şi de fericită când am auzit vestea. Să pozez într-un costum de baie pentru revista Sport Illustrated a fost întotdeauna pe lista mea de obiective de realizat în plan profesional. Este un vis devenit realitate!”, a povestit Valentina. 

Sunt atât de mândru că a ales să ne aducă mesajul ei plin de speranţă şi de acceptare aici, pentru revista noastră”, a declarat MJ Day, editorul publicaţiei.

Sampaio a luptat mereu pentru persoanele LGBTQ +, în special pentru comunitatea transgender, şi prin obţinerea acestui titlu şi vizibilitatea care vine cu aceasta, modelul speră că această comunitate va fi mai bine acceptată de ceilalţi. 

„Fiecare succes personal este un pas înainte pentru toţi. Sunt recunoscătoare lui Dumnezeu şi tuturor celor care m-au ajutat în călătoria mea până acum. Sunt mândră de şansele pe care ceilalţi mi le-au acordat direct sau indirect. M-au ajutat să fiu unde sunt azi. Voi evolua atât cât să le pot deschide calea celorlalţi. Suntem cu toţii aici, am fost mereu şi vom fi întotdeauna”, a mai povestit modelul.