5 semne că te-ai întâlnit cu un vampir energetic. Fereşte-te de următoarele tipuri de persoane!

1 shutterstock 372206584 jpg jpeg

Probabil ai auzit de vampirii emoţionali sau energetici. Ei nu fac altceva decât să-ţi ia toată energia, să-ţi spună că nu meriţi ori să îţi scoată în evidenţă toate slăbiciunile.

Diferiţi oameni cu care intri în contact pot să-ţi lase o amprentă nesemnificativă sau, dimpotrivă, să lase în urmă pagube mari, traumatizante. Odată ce vei recunoaşte tipurile de vampiri energetici, vei şti sigur cum să le faci faţă. Un vampir emoţional nu are excepţii. El poate fi chiar un membru de familie sau un străin cu care ai făcut cunoştinţă pentru prima dată. 

Iată cinci semne care îţi arată că tocmai ai avut lângă tine un vampir energetic, potrivit Psychology Today

Îţi simţi pleoapele grele de parcă te pregăteşti pentru ora de somn.

Starea ta de spirit se schimbă brusc. Te simţi ca într-o cădere liberă.

Ai nevoie de alimente care îţi aduc un plus de confort emoţional (fast-food, dulciuri, pizza etc.).

Te simţi anxioasă, deprimată.

Te simţi neputincioasă. 

În continuare, vei avea nevoie să ştii cum să faci faţă unui vampir energetic. Iată cele mai comune strategii pe care să le pui în practică:

Narcisistul

Totul este despre el. Îi lipseşte empatia, este foarte important pentru sine şi îşi doreşte admiraţie mereu. Dacă nu faci cum vrea o persoană narcisistă, te va pedepsi cu atitudinea sa, una indiferentă, distantă. Pentru a te proteja, este nevoie să ai aşteptări realiste. Nu te gândi că narcisitul este o persoană empatică şi dornică să ofere iubire. Nu-i valida cele mai înălţătoare sentimente pe care le are despre el înşuşi. Ca o comunicare să se termine cu succes, singura soluţie este să-i spui ce anume va putea fi în beneficiul său. 

Victima

Lumea pare să fie împotriva victimei şi este motivul nefericirii ei. Plângerile şi poveştile unei persoane care se consideră mereu o victimă te pot copleşi la un moment dat. Totuşi, stabileşte limite amabile, dar ferme, indiferent dacă este vorba despre cineva apropiat sau o cunoştinţă. Inclusiv limbajul corpului poate să fie de ajutor. De exemplu, încrucişarea braţelor şi evitarea contactului vizual pot contribui la aplicarea acestor limite sănătoase.

Posesivul 

Acest tip de persoană încearcă obsesiv să te controleze şi să dicteze cum ar trebui să fii şi să simţi. El are o părere despre tot. Începe, adesea, propoziţiile cu fraza „Ştii de ce ai nevoie?” şi apoi continuă să-ţi dea replica. Ajungi să te simţi dominată, de cele mai multe ori. Pentru a te proteja, nu încerca niciodată să controlezi un posesiv. Adoptă o atitudine încrezătoare şi pune limite ferme. Posesivul caută mereu veriga cea slabă pentru a o controla. 

Vorbăreţul 

Nu este cu adevărat interesat de sentimentele tale sau de părerea ta, ci doar de el însuşi. Câteodată, se poate apropia atât de mult de tine, din punct de vedere fizic, încât ar putea practic să respire asupra ta. Dai un pas înapoi, dar se va apropia şi mai mult. Vorbăreţul nu va răspunde la gesturile tale nonverbale, aşa că cel mai bine este chiar să întrerupi conversaţia şi să spui, în mod politicos, care este motivul pentru care ai făcut asta: trebuie să ajungi la o întâlnire importantă, ai de dat un telefon etc. Dacă ai şi tu ceva de zis în conversaţie, nu ezita să intervii pentru a-ţi spune părerea. 

„Drama queen”

Acest tip de persoană va exagera în toate situaţiile din viaţa sa. Nu o interesează de responsabilităţi, de sentimentele celorlalţi, ci pur şi simplu se vede doar pe sine. Stabileşte limite ferme când vine vorba despre o „drama queen”. Explică-i faptul că o înţelegi prin ce trece, dar în acelaşi timp, are anumite sarcini/responsabilităţi/obligaţii de dus la bun sfârşit, promisiuni de împlinit. 

FOTO Shutterstock.com Recente

Marilyn Monroe, adepta operațiilor estetice Chip transformat Coleaj Sursa foto  Imdb jpg
Ce scrie pe cele mai ciudate pietre funerare ale celebritatilor Sursa foto Pixabay jpg
Janice Litman jpeg
Amal si George Clooney jpg
Un obiect extraterestru descoperit în mormântul faraonului Tutankhamon sursa foto  Shutterstock jpg
Camilla jpg
casatorita cu Lordul plăcerilor carnale, 75 de amante 1 sursa foto  Imdb jpg
Nicola Peltz si Victoria Beckham jpg
Curiozitatile stranepotilor Reginei la funeraliile ei Cum au trecut in noua etapa fara Gan Gan Sursa foto Instagram windsor royal family jpg
Iti mai amintesti Melrose Place Vezi cum arata acum actorii din rolurile principale Sursa foto Shutterstock jpg
Ryan Grantham și a omorât mama Plănuia să l împuște pe Justin Trudeau Sursa foto  Considering Love and Other Magic (2016) jpg
un bebelus care plange, shutterstock jpg
 Johhny Cash jpeg
Printesa Anne si Camilla Parker jpeg
Shakira, nemiloasă cu angajații Sursa foto  revista Elle jpg
Scene cu Robin Williams din Doamna Doubtfire care n au aparut niciodata Sursa foto captura YouTube  1 jpg
înmormântare regală, sicriul Reginei, siciu deschis Sursa foto  Instagram Royal Family jpg
Colaj familia regala, femei insarcinate, shutterstock jpg
Cara Delevingne jpg
Nadia Comaneci 4 ok GettyImages 1206897168 jpg