Adevăratul conte de Monte Cristo, un cizmar. Are o poveste de viaţă impresionantă

1 shutterstock 689164816 1 jpg jpeg

Edmond Dantès, personajul central al romanului „Contele de Monte Cristo” de Alexandre Dumas, a avut un corespondent real, Pierre Picaud, un cizmar din oraşul Nîmes, Franţa.

Este celebră povestea personajului Edmond Dantès. Când toate păreau să îi surâdă – urma să fie promovat căpitan de corabie şi să se însoare cu frumoasa Mercédès, pe care o iubea enorm – destinul i-a jucat o farsă. În urma unui complot, Dantès este acuzat de trădare, fiind arestat şi trimis în temniţa castelului d’If. După ani buni de închisoare, complet schimbat la eliberare, Edmond Dantès nu are decât un singur gând: să se răzbune.

Pierre Picaud şi destinul său greu încercat

Alexandre Dumas s-a inspirat pentru creionarea personajului Edmond Dantès dintr-o poveste reală, cea a lui Pierre Picaud, un cizmar din oraşul Nîmes, Franţa.

În 1807, Picaud urma să se însoare cu o femeie înstărită din oraş, lucru care a stârnit invidia unor prieteni de-ai lui - Loupian, Solari şi Chaubart. Aceştia l-au denunţat autorităţilor în baza unei acuzaţii false de spionaj în favoarea englezlor. În urma acestui denunţ, Picaud a fost arestat şi întemniţat şapte ani şi abia după trei ani a aflat motivul pentru care a fost trimis după gratii. În închisoare a legat o prietenie cu preotul italian Torri (corespondentul abatelui Faria din roman), la rândul lui, deţinut. Înainte de a muri, Torri i-a mărturisit că a ascuns o comoară undeva în Milano, pe care i-a lăsat-o moştenire.

Picaud a fost eliberat în 1814. După eliberare, a intrat în posesia comorii, după care şi-a plănuit bine răzbunarea faţă de prietenii care l-au trădat. Chaubart a fost ucis, iar Solari a murit otrăvit. În cele din urmă, după un joc al răzbunării, Loupian, cel care se căsătorise cu logodnica lui Picaud, a fost înjunghiat de acesta.Recente

Hillary Clinton FOTO Profimedia jpg
Nostradamus a prezis că în 2013 va începe al Treilea Război Mondial jpeg
4x5 Mainstage UNTOLD 2024 jpg
Kim Kardashian jpg
influencer  foto   Shutterstock jpg
Kim Kardashian în lenjerie intimă  foto   Instagram jpg
turbulență jpg
Serena Williams  foto   Shutterstock jpg
Nicki Minaj  jpg
Sharon Stone jpg
AD 4nXfs3LB6wCUzZe0QGfm 2E 0loKYvfmcgKRRZdJY7mYQ0V3HM1YwPuJY4OvwLSBL 1NnRCp wuv1ali9JRQ65WltiomaWRbWtMhfIxhqDgCvrmza4tOmhL91H203pYWobZYsep31 jrOgGqp5D1yvfaf2hLA
cel mai bogat model din lume jpg
Kevin Bacon jpg
Celebra creatoare de modă Coco Chanel a încetat din viață în 1971 jpeg
Maimuța Proboscis jpg
Jake Gyllenhaal   jpeg
Justin Bieber jpg
Debbie Harry  Instagram jpg
michael jackson jpg
Khloe Kardashian jpg