Andrea Bocelli i-a supărat pe italieni. Ce a spus tenorul despre pandemie

1 shutterstock 1224865885 jpg jpeg

Tenorul italian Andrea Bocelli a criticat guvernul italian pentru măsurile impuse pentru limitarea pandemiei. El a afirmat că s-a simţit „umilit şi jignit” de regulile de carantinare din Italia.

Andrea Bocelli a făcut comentarii care i-au înfuriat pe epidemiologii italieni şi nu numai pe ei. Tenorul a încurajat oamenii să respingă distanţarea socială şi a declarat că nu cunoaşte pe nimeni care să fi fost tratat la terapie intensivă de COVID-19.

În timpul unei conferinţe din Senat, la care a fost invitat ca oaspete, Andrea Bocelli a afirmat că a încălcat voluntar interdicţia de a ieşi în timpul adoptării măsurilor de urgenţă, informează mediafax.ro.

„Cunosc foarte mulţi oameni, dar niciunul dintre ei nu a ajuns la terapie intensivă. Deci, pentru ce toată această gravitate?”, a declarat Bocelli.

Tenorul a mărturisit că s-a simţit „umilit şi jignit ca cetăţean” când autorităţile italiene au impus carantina naţională în Italia. De asemenea, a criticat şi măsurile luate în privinţa închiderii şcolilor. „Este de neconceput că şcolile au fost închise atât de rapid, dar cu aceeaşi viteză au fost redeschise cluburile de noapte, unde tinerii nu merg pentru a învăţa, ci pentru a-şi risipi mintea”.

Massimo Galli, şeful Unităţii de Boli Infecţioase de la Spitalul Luigi Sacco din Milano, a declarat agenţiei de presă ANSA că mesajul a fost „inadecvat şi periculos”. De asemenea, afirmaţiile tenorului au provocat indignare pe reţelele sociale şi în rândul experţilor.

Surprinzător, Andrea Bocelli a avut COVID-19 şi chiar a donat plasmă necesară pentru tratarea celor infectaţi cu noul coronavirus. Tenorul a avut o formă uşoară de boală, principalul simptom fiind febra. De asemenea, potrivit afirmaţiilor sale, şi soţia şi doi dintre copiii săi au fost, la rândul lor, infectaţi.

Foto: Shutterstock