Apeşi des butonul „Snooze‟ ? Ce se întâmplă în corpul tău dacă amâni mereu alarma ceasului

1 shutterstock 551041420 jpg jpeg

Statisticile arată că petrecem aproximativ trei luni şi jumătate din viaţă apăsând pe butonul de amânare al alarmei (butonul Snooze). Ce spun specialiştii despre acest obicei, este sau nu sănătos?

Butonul Snooze este salvarea noastră atunci când ne dorim să mai avem parte de câteva minute de odihnă. Dacă nu eşti un fan al trezitului de dimineaţă, cel mai probabil butonul Snooze îţi este prieten. Disconfortul pe care sunetul alarmei ţi-l crează dimineaţa este înlocuit imediat cu un sentiment plăcut atunci când amâni să te trezeşti, însă este înşelător. 

Atunci când amânăm alarma, ne minţim singuri că ne va fi mai uşor să ne trezim peste câteva minute, însă vom fi şi mai obosiţi, decât dacă ne-am ridica din pat imediat după ce alarma a sunat.

Citeşte şi: Ai insomnii? Ce spune asta despre starea ta psihică şi de sănătate 

Cu aproximativ două ore înainte de trezire, corpul începe să se pregătească pentru o nouă zi. Temperatura creşte, iar organismul eliberează substanţe chimice, responsabile pentru a te simţi în formă. Dacă te ridici din pat, după ce ai auzit primele sunete, corpul este pregătit pentru o nouă zi, dar dacă vei apăsa butonul de amânare al alarmei şi te vei întoarce la somn, este posibil să te simţi obosit pe tot parcursul zilei.

Citeşte şi: Ce spune despre tine poziţia în care dormi şi cum este cel mai indicat să te odihneşti 

Un sondaj efectuat pe aproximativ 20.000 de persoane confirmă acest lucru. S-a demonstrat că persoanele care amână trezitul de dimineaţă, se simt mai obosite pe parcursul zilei, iar calitatea somnului din timpul nopţii le este afectată. Şi, deşi un pui de somn după ce ai apăsat butonul de amânare nu te va afecta serios, a face un obicei din asta, poate duce la probleme de sănătate. Când corpul nu are un program fix de culcare şi de trezire, somnul pe timpul nopţii este perturbat. Ca urmare, acest lucru poate duce la schimbări de metabolism şi la acumularea kilogramelor în plus. De asemenea, somnul perturbat creşte nivelul hormonilor de stres, ceea ce poate provoca leziuni ale pielii şi inflamaţii, arată Brightside.

Sursă foto: Shutterstock Recente

michael jackson jpg
Whitney Houston shutterstock 91490768 jpg
Sharon Stone  jpg
Casa Playboy jpeg
vedete in costum de baie jpg
Aishwarya Rai profimedia 0692768910 jpg
Jlo si Marc Anthony jpg
diego maradona shutterstock 2026359395 jpg
serena william instagram 1  jpg
Kanye West Pete Davidson  jpg
Imagine featured clickpentrufemei   sursa Instagram JPG
cafea jpg
lapte jpg
olivia newton john 0 shutterstock 530029375 jpg
William si Kate jpeg
nicole kidman shutterstock 644941192 jpg
Jennifer Coolidge 0 jpg
donna mills si fiica 5 jpg
horoscop bilunar shutterstock 1696467349 jpg
Supermarket jpg