Au încercat americanii să controleze mintea umană? În ce au constat experimentele controversate

1 creier shutterstock 65181187 jpg jpeg

Între anii 1950 – 1960, Guvernul SUA a efectuat unele experimente secrete în laboratorul Fort Detrick, o bază militară de maximă importanţă. Aici s-ar fi desfăşurat experimente prin care se încerca manipularea minţii umane.

Situat la 80 de kilometri de Washington, într-un loc destul de izolat, laboratorul Fort Detrick a fost ales ca loc de desfăşurare a unor experimente secrete. Complexul cuprinde 600 de clădiri, iar în laboratorul modern din prezent s-au dezvoltat, de exemplu, leacuri pentru virusul Ebola. În trecut, era un spaţiu secret, iar şefii CIA de atunci au distrus, în 1973, multe dintre înregistrările legate de acest loc, informează historia.ro.

În acest laborator, în 1954, un doctor al unei închisori din Kentucky a izolat şapte prizonieri de culoare, cărora le-a administrat doze multiple de LSD într-un experiment derulat pe o perioadă de 77 de zile. Nu se ştie cu exactitate ce s-a întâmplat cu aceşti oameni, dar se crede că scopul expermentelor era controlul minţii umane.

În 1951, CIA l-a angajat în acest scop şi pe chimistul Sidney Gottlieb. Acesta voia să îndepărteze mintea umană şi să implanteze una nouă. În acest scop, a folosit mai multe combinaţii de droguri, pe care le îmbina cu şocuri electrice. În Statele Unite ale Americii, victimele sale erau oameni din penitenciare şi spitale, iar din Europa şi Asia de Est alegea prizonieri din centre de detenţie secrete. 

Între anii 1943 şi 1969, Fort Detrick a fost centru de derulare a unor programe de arme biologice.



Recente

Cristiano Ronaldo  foto   Instagram jpg
Tom Cruise cu soții Beckham  foto   Instagram jpg
Obiceiuri din copilarie  jpg
insula miliardarilor  foto   Shutterstock jpg
elvis presley jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
pungi de plastic jpg
Copiii lui Snoop Dogg jpeg
Rita Ora alături de soț  foto   Shutterstock jpg
Taylor Swift  jpg
Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg
un caine fericit jpg
Victoria Beckham jpg
Regina Margareta a Danemarcei  foto  Shutterstock jpg
bebeluș  foto   Shutterstock jpg
Rachel McAdams    jpg
Leonardo DiCaprio  foto   Shutterstock jpg
muzica din adolescenta aduce beneficii  jpg
Zac Efron  jpg
Beyonce   foto   Instagram jpg