Care este cea mai norocoasă cifră şi de ce. Este foarte importantă chiar şi în multe religii

1 shutterstock 514424443 jpg jpeg

Multe persoane au unul sau mai multe numere norocoase. Unii oameni chiar joacă la Loto aceleaşi numere şi cifre, de ani de zile, în speranţa că ele le vor aduce premiul câştigător. Se zice că una dintre cifre ar fi cea care este aducătoare de noroc. Care este ea?

Numerele norocoase au un impact asupra vieţii şi chiar se dovedesc a fi cu noroc. Unele persoane îşi aleg cifra sau numărul norocos după data naşterii, după numărul locuinţei, după o zi importantă din viaţa lor sau chiar după cifrele numărului de telefon. Însă, mulţi sunt de părere că 7 este cea mai norocoasă cifră, din mai multe motive şi că ar fi norocosul „trifoi cu patru foi‟. De ce asta?

În lume, există 7 Minuni ale Lumii, 7 zile pe săptămână, 7 culori în curcubeu, iar lista ar putea continua. Unii matematicieni şi oameni de ştiinţă cred că există multe motive datorită cărora 7 este o cifră atrăgătoare. De pildă, matematicianul Alex Bellos a realizat un sondaj online în cadrul căruia oamenii şi-au exprimat părerea cu privire la numărul lor favorit, iar cifra 7 a ieşit pe primul loc: „7 este singura cifră pe care ne putem baza. 7 este singura cifră între 2 şi 10 care nu poate fi împărţită şi nici nu este divizibilă, 7 este singura cifră singuratică şi independentă de altele‟, explică matematicianul, potrivit Reader's Digest. 

Semnificaţia celei mai norocoase cifre 

Sursă foto: Shutterstock 

Există o legătură puternică între cifra 7 şi multe religii şi credinţe de pe glob. Cifra norocoasă 7 este chiar baza multor legende. În antichitate se credea că al 7-lea fiu al celui de-al 7-lea copil din familie va fi înzestrat cu puteri magice (atât bune, cât şi rele). În Biblie, cărturarii susţin că Dumnezeu a creat lumea în 6 zile şi a folosit ziua a 7-a pentru a se odihni. Din această cauză, cifra 7 este considerată o cifră spirituală, cu legătură către Dumnezeu. Totodată, atât în islam, cât şi în iudaism, există 7 ceruri. Musulmanii se plimbă de 7 ori în jurul Kaabei în timp ce fac pelerinajul la Mecca. 7 reprezintă totodată armonia cuprinsă de yin şi yang, iar în astrologie 7 reprezintă planeta Neptun şi se crede că persoanele cu cifra 7 de destin au o personalitate puternică şi că sunt muncitoare.

Sursă foto: Shutterstock Recente

Kylie Jenner jpg
Wednesday jpeg
vedete care au înșelat cu bona copiilor sursa  Shutterstock jpg
Vedete care s au căsătorit de două ori cu același partener jpg
central nucleara Cernobil sursa  Shutterstock jpg
Semne neobisnuite ca esti insarcinata Sursa imagine Pixabay jpg
Cadouri nepotrivite pentru Sărbătorile de Iarnă jpg
Printul John 4 jpeg
Cristina Mihaela Dorobantu (4) jpg
Filme care au distrus casnicii la Hollywood Sursa imagine shutterstock 2158102771 jpg
Sylvester Stallone, fiul autist sursa  Shutterstock jpg
shutterstock 167894822 jpg
gripa cămilei, cupa mondială la fotbal sursa  Shutterstock jpg
Ce se intampla cu rochiile celebritatilor dupa marile evenimente Sursa imagine shutterstock 288368573 jpg
A aparut cea mai nouă editie a revistei Click! pentru femei jpeg
Meg Wynn Owen, actriță jefuită sursa  The Duellists jpg
Mariah Carey jpeg
Nicole Kidman sursa  Shutterstock jpg
Steve Martin sursa  Shutterstock jpg
Oprah Winfrey jpg