Care sunt strategiile care te ajută să ieşi învingător la „X şi 0‟

1 shutterstock 1113122093 jpg jpeg

Jocul „Tic-Tac-Toe‟ sau, cum îi spunem noi, „X şi 0‟, poate fi jucat de întreaga familie, de la mic la mare. Indiferent de vârstă, puţini beneficiază de norocul începătorului, cei mai mulţi au experienţă sau cunosc strategiile care îi ajută să câştige aproape de fiecare dată.

Joc clasic, apreciat şi astăzi, mai ales în ultimele luni, când întreaga activitate a lumii a încetinit motoarele, „X şi 0‟ poate fi jucat atât online, cât şi dacă ai la dispoziţie doar o bucată de şerveţel şi un creion.

Deşi jocul pare cât se poate de simplu, acest lucru nu este chiar aşa. Ca să câştigi la „X şi 0‟ ai nevoie de gândire strategică şi ceva planificare, ca să ieşi câştigător sau să forţezi o remiză. Pentru asta, ai nevoie de următoarele strategii pe care trebuie să le stăpâneşti.

Cum să câştigi dacă începi primul

Când eşti primul care notează unul dintre cele două simboluri, există o strategie simplă care te ajută să porneşti cu dreptul în joc. Mai precis, pune X sau 0 în orice colţ. Această mişcare te va trimite în cercul câştigătorului de fiecare dată, atâta timp cât adversarul tău nu ocupă pătratul din centru. Dacă se întâmplă acest lucru, îţi va fi mai greu să câştigi, dar nu este imposibil.

Ce să faci când porneşti al doilea în joc

Dacă eşti al doilea care face o mişcare în joc, poate fi mai greu să câştigi jocul. Dacă adversarul ocupă spaţiul central, contracarează-l plasând simbolul într-un colţ. Dacă partenerul ocupă un colţ, ia spaţiul din mijloc. Acest lucru va forţa o remiză în ambele cazuri. Nu prea poţi să câştigi, decât dacă celălalt face o greşeală majoră. Dacă, însă, adversarul începe pe o margine, adică nu ocupă un spaţiu aflat în colţ, ai şanse să controlezi jocul. Ideea e să pui prima literă sau cifră în centru, iar partenerul să noteze simbolul său pe altă margine a tabelului şi nu în colţ.

Când centrul este ocupat

Există o şansă să câştigi jocul dacă a fost preluată caseta centrală. O modalitate este să aştepţi pur şi simplu ca adversarul să facă o greşeală. Îl poţi confuza dacă ocupi două colţuri opuse. În acest fel, el va fi tentat să se îndrepte spre al treilea colţ. Odată ce ai deja centrul de partea ta şi unul dintre colţuri, poţi face lejer o linie şi câştiga jocul.

Cum să câştigi de fiecare dată

De fapt, este dificil să câştigi de fiecare dată la acest joc. Chiar dacă „tabla‟ de joc este mică, există multe variabile care depind de mişcările adversarului.

Contează dacă eşti cu X sau cu 0?

Indiferent dacă eşti primul sau al doilea, câştigul meciului nu are legătură cu simbolul ales pentru joc. Contează strategiile folosite.

@shutterstockRecente

Printul Harry Sasha Walpole jpg
Shania Twain foto  Instagram jpg
Jessica Simpson  Instagram jpg
Priyanca Chopra Jones shutterstock 2083738132 jpg
Jennifer Lopez si Ben Affleck jpeg
nuntă Prințul Harry, Meghan Markle foto  Shutterstock jpg
Click! pentru femei Nr 3  2023 jpeg
Menopauza jpg
Ireland Baldwin jpg
Pamela Anderson carieră foto  Shutterstock jpg
Papa Benedict sursa  Shutterstock jpg
Iti place muzica live Iata top 3 restaurante pe care nu trebuie sa le ratezi in Bucuresti jpg
zi norocoasa shutterstock 1937419057 jpg
Regé Jean Page jpg
Partea nevazuta a povestilor care ti au bucurat copilaria Sursa foto shutterstock 1983165296 jpg
Copiii Angelinei Jolie jpg
Dans jpg
jucării sexuale foto  Shutterstock jpg
Michael Jackson, Diana Ross sursa  Shutterstock, Instagram jpg
Lisa Loring jpeg