Cascade spectaculoase care atrag turiştii de pretutindeni – De văzut măcar o dată în viaţă

1 cascada angel 1245358375 jpg jpeg

Fie că este mică sau mare, ascunsă în pădure sau aproape de căile de acces, fiecare cascadă are ceva unic, ce atrage privirea călătorului. Există unele însă de o frumuseţe rară, incluse în topuri internaţionale cu obiective rare, pe care trebuie să le vezi la un moment.

Sunt turişti care, în căutarea unor locuri nemaivăzute, plătesc sume enorme pentru ghizi şi transport, doar să descopere cascade ascunse, cu nume răsunătoare în revistele de turism. Unii sunt în stare să străbată pe jos ore înregi, doar ca să trăiască sentimentul de uimire atunci când descoperă căderile de ape ivite precum nălucile. Iată câteva dintre aceste minunăţii care au stârnit curiozitatea turiştilor din toate colţurile lumii.

Cascada Niagara, vedetă în America de Nord

Fiind considerată printre cele mai mari din lume, cascada Niagara este situată la graniţa dintre două state, New York din SUA şi provincia Ontario din Canada. Niagara este formată din trei căderi de apă, care poartă fiecare o denumire: „American Falls‟ (Americană), „Bridal Veil Falls‟ (Vălul miresii) şi „Horseshoe Falls‟ (Potcoavă). Aceasta din urmă este cea mai impresionantă, pentru că se întinde pe o lăţime de 792 de metri, în formă de potcoavă, şi este înaltă de 51 de metri. Turiştii le admiră de la distanţă, de pe pontoane special create pentru observare. Se spune că zgomotul de la căderea de apă se aude de la câţiva kilometri distanţă. Noaptea, cascada este scăldată în luminile colorate ale reflectoarelor care sunt instalate peste tot. Acest lucru îi conferă şi mai multă originalitate. 

Cascada Angel din Venezuela, cea mai înaltă 

Cascadele Bigăr şi Beuşniţa, comorile din România

stanga
dreapta
2 cascada beusnita 1473039473 jpg jpeg
3 cascada nachi 189118511 jpg jpeg
5 niagara 1719450442 jpg jpeg

În Parcul Naţional Cheile Nerei, unde este situată, se mai găseşte şi cascada Beuşniţa, despre care mulţi iubitori de natură spun că ar fi cu mult mai spectaculoasă decât Bigăr. Drumul de acces spre această cascadă nu este tocmai uşor. Din satul Şopotul Nou, trebuie să urmezi un traseu marcat, mergând prin pădure aproximativ o oră şi jumătate. Beuşniţa este puţin mai mare decât Bigăr, iar cel mai bun anotimp de a o vizita este primăvara, când debitul de apă este mai mare. Zona în care se află ambele cascade este de o frumuseţe rară. Turiştii vin aici în număr impresionant, pentru că se pot bucura şi de alte privelişti încântătoare, cum ar fi Lacul Ochiul Beiului, cascada Şuşara sau cascada Văioaga. Pădurea care ascunde aceste locuri este un paradis cu uşile deschise.

Cascada Nachi din Japonia, cu apa tinereţii veşniceRecente

donna mills si fiica 5 jpg
horoscop bilunar shutterstock 1696467349 jpg
Supermarket jpg
reese witherspoon jpg
Click! pentru femei Nr  16 jpeg
victoria principal dallas jpg
Printul William jpeg
Vedete jpg
lisa marie presley 2 shutterstock 276232913 jpg
Regina Elisabeta jpeg
Theo Rose poza mica (8) jpg
Elon Musk jpg
calendar zile libere jpeg
vitamina D jpg
David Faustino and Christina Applegate   shutterstock 300629561 jpg
jennifer lopez si ben affleck  jpeg
Will Smith  jpg
Chris Pratt    shutterstock 2172219737 jpg
Jennifer Garner jpeg
Regina Elisabeta jpeg