Catacombele din Paris, un loc terifiant, unde doar curajoşii se aventurează

1 shutterstock 129313214 jpg jpeg

Printre numeroasele obiective ale oraşului Paris se află şi faimoasele Catacombe, un osuar subteran cu o poveste interesantă. Aici se află rămăşiţele a peste şase milioane de parizieni.

La Paris, tunelurile subterane au fost create la sfârşitul secolului al XVIII-lea.

Înfiinţarea Catacombelor este asociată cu o realitate din trecut a acestui oraş legată de îngroparea cavadrelor. Astfel, după ce a fost folosit aproape zece secole, Cimitirul Inocenţilor a devenit un focar de infecţie pentru toţi locuitorii din apropiere. După mai multe sesizări şi reclamaţii, Consiliul de Stat a stabilit, în anul 1785, închiderea şi evacuarea acestui loc.

În acest context, osemintele a milioane de locuitori din Paris au fost aduse aici în perioada 1786 - 1788, dar până în 1814. Se estimează că în aceste Catacombe se află rămăşiţele a peste şase milioane de parizieni.

„Opreşte-te! Aici este imperiul morţii!”

Încă din momentul în care au fost create, Catacombele au atras curiozitatea oamenilor. În ciuda avertismentului de la intrare, „Opreşte-te! Aici este imperiul morţii”, numeroşi curioşi vin să viziteze osuarul.

Accesul se face prin intermediul unui puţ cu scări şi este nevoie de parcurgerea unui traseul de 20 de metri, care îi obişnuiesc pe cei care ajung aici cu întunericul şi temperatura de aproximativ 10 grade Celsius. O galerie conduce la un nivel inferior, unde accesul a fost interzis din 1995 până în 2006, când au fost efectuate lucrări de renovare. Galeriile sunt structurate pe trei nivele şi se întind pe o suprafaţă de aproape 300 de kilometri, dar numai o mică parte, de aproximativ 1,5 km, poate fi vizitată.Recente

Kim Kardashian în lenjerie intimă foto  Instagram jpg
turbulență jpg
Serena Williams foto  Shutterstock jpg
Nicki Minaj jpg
Sharon Stone jpg
AD 4nXfs3LB6wCUzZe0QGfm 2E 0loKYvfmcgKRRZdJY7mYQ0V3HM1YwPuJY4OvwLSBL 1NnRCp wuv1ali9JRQ65WltiomaWRbWtMhfIxhqDgCvrmza4tOmhL91H203pYWobZYsep31 jrOgGqp5D1yvfaf2hLA
cel mai bogat model din lume jpg
Kevin Bacon jpg
Celebra creatoare de modă Coco Chanel a încetat din viață în 1971 jpeg
Maimuța Proboscis jpg
Jake Gyllenhaal  jpeg
Justin Bieber jpg
Debbie Harry Instagram jpg
michael jackson jpg
Khloe Kardashian jpg
Robbie Williams, Beyonce jpg
Click! pentru femei Nr 14  7 iulie 2024 jpeg
Matthew Perry jpeg
Brooke Shields jpg
Dorian Popa  bolovan jpg