Ce bunătăţi primesc Moş Crăciun şi renii lui de la familiile din diferite ţări. De la bere şi Sherry la budincă de orez şi fân

8 shutterstock 42270874 jpg jpeg

Filmele americane ne-au arătat cum cei mici nu doar că îşi pregătesc ghetuţele, dar îi lasă o mică atenţie Moşului pentru a-şi aduna toate forţele pentru lunga călătorie pe care o are de făcut. Dacă în SUA, laptele şi fursecurile sunt de nelipsit de sub brad, în alte ţări deliciile iau o altă formă şi un alt gust.

Sărbătoarea Crăciunului este o tradiţie care se transmite din generaţie în generaţie, iar ea este unică pentru anumite popoare. În lume, familiile îi lasă lui Moş Crăciun şi renilor săi orice, de la bere la budinca de orez, fân şi apă sau morcovi, în funcţie de culturi şi obiceiuri. De exemplu, în Islanda, se crede că există 13 fizionomii asemănătoare ale Moşului care apar pe parcursul lunii decembrie, de aceea atenţiile dulci vor fi prezente toată luna decembrie, scrie Insider.com.

America 

În SUA, majoritatea copiilor lasă câte un pahar cu lapte şi o farfurie cu fursecuri pentru Moş Crăciun. Unele familii se abat de la normă, punând pentru Moşul şi renilor lui morcovi, pizza sau chiar ţelină. 

Australia 

Locuitorii din Australia păstrează fursecurile, însă cred că merg mai bine lângă un pahar cu bere rece. Decembrie este, de fapt, vară pentru australieni, aşa că paharul cu bere ar putea fi exact ceea ce Moşul are nevoie pe o vreme aşa de călduroasă. 

Irlanda 

Unele familii irlandeze lasă o halbă de Guinness pentru Moş Crăciun în Ajun. Copiii pun, de obicei, berea rece lângă copac pentru a-i oferi lui Old Saint Nick posibilitatea de a lua cât mai repede băutura preferată. 

Regatul Unit al Marii Britanii 

La fel ca în Australia şi Irlanda, copiii din Marea Britanie lasă un pahar cu alcool lui Moş Crăciun. Familiile cred că Moşul are nevoie de nişte Sherry pentru a se încălzi în noaptea aceea specială. De altfel, o tradiţie este şi aceea de a combina Sherry-ul cu o plăcintă. 

Argentina 

Copiii din Argentina lasă afară fân şi apă. De ce se întâmplă asta? Crăciunul în Argentina continuă până pe 6 ianuarie, care este Ziua celor Trei Regi. În noaptea dinaintea Zilei celor Trei Regi, copiii îşi lasă pantofii afară, astfel încât să poată fi umpluţi cu cadouri. De altfel, lasă fân şi apă pentru caii regilor.

Olanda

Cei mici lasă în fiecare an morcovi şi fân pentru caii Moşului. În unele părţi ale Europei - cum ar fi Danemarca, Belgia şi Olanda - copiii nu cred că sania lui Moş Crăciun este trasă de reni. În schimb, ei cred că este trasă de cai. 

Danemarca 

Locuitorii danezi nu lasă nimic pentru Julemanden - termenul danez pentru Moş Crăciun - ci lasă afară budinca de orez pentru elfi, numită risengrod. 

Islanda

În Islanda, Crăciunul durează 26 de zile şi există de fapt 13 fizionomii asemănătoare Moşului care aduc copiilor cadouri şi gustări. Deseori, cei mici lasă un fel de franzelă care are gustul unor napolitane. 

Franţa 

În fiecare an, francezii se asigură că Moşului nu-i este foame, aşa că îi lasă biscuiţi, dar şi morcovi pentru reni, toate în pantofi. Dis-de-dimineaţă, cei mici vor vedea că în locul bunătăţilor dispărute se află cadouri. 

Germania 

Copiii din Germania scriu scrisori de mână pe care le lasă Moşului înainte de a se pune la somn. Acolo, familiile cred, mai degrabă, într-un înger decât într-un Moş şi de aceea nu-i lasă nicio atenţie dulce. Scrisorile, de cele mai multe ori, sunt decorate frumos.Recente

Brendan Fraser jpeg
Chandler Bing jpeg
Ajungem MARI Suflet fragil, caut o inimă mare (1) png
Regina Elisabeta a II a jpg
Jennifer Lopez si Jennifer Garner jpg
Hugh Jackman și soția foto  Shutterstock jpg
brad de Crăciun sursa  Shutterstock jpg
ok Razvan Popescu (2) jpg
Selena Gomez jpg
Printesa Aiko a Japoniei jpeg
Katherine Hepburn jpg
Shania Twain, abuz sexual sursa  Shutterstock jpg
Cea mai in varsta castigatoare a unui premiu Grammy Sursa imagine Instagram angelaalvarez1927 jpg
Meghan Markle si Printul Harry jpeg
Printul Harry jpg
Paradoxul zilei de nastere Sursa imagine shutterstock 150755498 jpg
kim kardashian sursa  Instagram jpg
Cele mai ciudate obiceiuri alimentare ale celebritatilor Sursa imagine Instagram wearedavid mia jpg
Oprah Winfrey, Tom Cruise nunta sursa  Shutterstock jpg
Vedete care au devenit mame in 2022 jpg