Ce declara actriţa Irina Petrescu despre marea ei dragoste, Adrian Pintea

2 irina bun jpg jpeg

Cei doi actori au trăit o frumoasă poveste de dragoste, care a durat mai bine de un deceniu. Pintea era mai tânăr decât ea cu 13 ani, dar această diferenţă de vârstă nu i-a împiedicat să se iubească.

Irina Petrescu s-a născut pe 19 iunie 1941 şi a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale” Bucureşti. Cariera actriţei a început încă de pe băncile facultăţii. A cunoscut celebritatea chiar de la debutul ei în film, la 19 ani. A fost remarcată de celebrul regizor Liviu Ciulei, care i-a oferit rolul principal în „Valurile Dunării“ (1959). Potrivit apropiaţilor, Liviu Ciulei a fost unul dintre bărbaţii care au iubit-o.

Prezenţă discretă pe scena mondenă, Irina Petrescu a reuşit să se impună în lumea artistică prin distincţia şi eleganţa sa, precum şi prin frumuseţea şi rigurozitatea cu care profesa. Rar acorda interviuri, concentrându-se asupra spectacolelor şi filmelor în care a apărut.

A jucat cu nume mari ale cinematografiei româneşti printre care: Iurie Darie în “Răutăciosul adolescent”, Liviu Ciulei în „Facerea lumii”, film distins cu premiul ACIN în 1971, Toma Caragiu şi Geo Barton în „Nu vreau să mă-nsor", cu Radu Beligan în „Şeful sectorului suflete" şi Ştefan Iordache în „Dimineţile unui băiat cuminte".

Iubirile unei actriţe

După o căsnicie eşuată în anii tinereţii, actriţa nu s-a mai căsătorit. În 1980 a fost diagnosticată cu cancer de sân şi s-a operat. Deşi nu s-a recăsătorit, Irina Petrescu s-a bucurat de câteva iubiri celebre. Mulţi ani s-a implicat într-o relaţie cu Virgil Ogăşanu.

Actriţa s-a iubit cu patimă cu actorul Adrian Pintea, pe care l-a iubit enorm.

„El a fost artistul generos. Nimeni nu-l va putea ajunge şi egala. A plecat, lăsându-ne pe noi toţi, care l-am iubit, învăluiţi de zâmbetul lui îngăduitor şi tandru“, a mărturisit actriţa în cadrul ediţiei din 2007 a Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF), la care participa pentru a fi distinsă cu Premiul de Excelenţă.

Actriţa s-a iubit şi cu Ştefan Iordache, însă tatăl ei nu l-a acceptat, pe motiv că era „golan de Rahova”.

Foto: WikipediaRecente

Kim Kardashian jpg
influencer foto  Shutterstock jpg
Kim Kardashian în lenjerie intimă foto  Instagram jpg
turbulență jpg
Serena Williams foto  Shutterstock jpg
Nicki Minaj jpg
Sharon Stone jpg
AD 4nXfs3LB6wCUzZe0QGfm 2E 0loKYvfmcgKRRZdJY7mYQ0V3HM1YwPuJY4OvwLSBL 1NnRCp wuv1ali9JRQ65WltiomaWRbWtMhfIxhqDgCvrmza4tOmhL91H203pYWobZYsep31 jrOgGqp5D1yvfaf2hLA
cel mai bogat model din lume jpg
Kevin Bacon jpg
Celebra creatoare de modă Coco Chanel a încetat din viață în 1971 jpeg
Maimuța Proboscis jpg
Jake Gyllenhaal  jpeg
Justin Bieber jpg
Debbie Harry Instagram jpg
michael jackson jpg
Khloe Kardashian jpg
Robbie Williams, Beyonce jpg
Click! pentru femei Nr 14  7 iulie 2024 jpeg
Matthew Perry jpeg