Ce se întâmplă cu şcolile din Bucureşti în perioada alegerilor locale

1 shutterstock 1746069482 jpg jpeg

În zilele de 24, 25, 28 şi 29 septembrie, şcolile din Bucureşti unde se organizează alegeri vor fi închise pentru elevi şi profesori. Scopul este de a permite pregătirea secţiilor de votare şi dezinfectarea ulterioară a claselor. În tot acest timp, cursurile se vor ţine online. Decizia suspendării cursurilor a fost luată de Prefectura Bucureşti, într-o şedinţă extraordinară.

„Ţinând cont de situaţia specială în care se desfăşoară alegerile locale din anul 2020, cât şi prevederile din Legea nr. 55/2020 privind măsurile stabilite pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă a aprobat suspendarea cursurilor în zilele de 24.09.2020, 25.09.2020, 26.09.2020 respectiv, 28.09.2020, 29.09.2020, pentru unităţile de învăţământ din Municipiului Bucureşti ce găzduiesc secţii de votare”, se arată în comunicatul citat de edupedu.ro. Concret, este vorba despre zilele de joi –vineri înainte de alegeri şi de zilele de luni şi marţi după alegeri.

În unităţile de învăţământ unde nu se organizează alegeri, programul este normal sau stabilit de fiecare conducere.

Unele unităţi de învăţământ deja s-au închis mai devreme

Liceul de Metrologie Traian Vuia din sectorul 4, precum şi grădiniţa 185 din sectoru 5 au trecut la scenariul roşu. La nivel naţional, Ministerul Educaţiei şi Cercetării a anunţat pe 18 septembrie că 312 şcoli sunt în acest moment în scenariul roşu, cu participarea tuturor preşcolarilor şi elevilor la activităţi/lecţii online.

4.391 de unităţi de învăţământ sunt în scenariul 2 (galben). Acesta presupune participarea zilnică (faţă în faţă) a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie, respectiv revenirea parţială (prin rotaţie de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu şi liceu, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie.

12.953 de unităţi de învăţământ sunt în Scenariul 1 (verde): participarea zilnică (faţă în faţă) a tuturor preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie sanitară.Recente

Susan Lucci sursa  Instagram jpg
Leonardo Di Caprio si Kate Winslet jpeg
familia regală britanică foto  Instagram jpg
Dumnezeu jpg
Maria Shriver, Arnold Schwarzenegger jpg
Google Bard jpg
Luna si Mercur in trigon pe 8 februarie 3 nativi egoisti in dragoste Sursa foto shutterstock 1770076130 jpg
meghan markle printul harry botez baietel jpeg
Tori Spelling jpg
Reese Witherspoon si Robert De Niro jpg
Beyonce sursa  Instagram jpg
cutremur sursa  Shutterstock jpg
Culori care atrag norocul la bani Sursa foto shutterstock 638041264 jpg
Angelina Jolie si Jon Voight jpeg
 Matthew McConaughey si Kate Hudson jpg
Printul Harry Sasha Walpole jpg
Shania Twain foto  Instagram jpg
Jessica Simpson  Instagram jpg
Priyanca Chopra Jones shutterstock 2083738132 jpg
Jennifer Lopez si Ben Affleck jpeg