Ce se va întâmpla cu premiile Nobel de anul acesta

1 nobel jpg jpeg

Pandemia de coronavirus a afectat desfăşurarea normală a multor evenimente, iar premiile Nobel nu fac excepţie. Astfel, potrivit Fundaţiei Nobel citate de AFP, ceremonia fizică de decernare a premiilor la 10 decembrie la Stockholm a fost anulată, o premieră din 1944.

Este prevăzută totuşi o ceremonie televizată, în absenţa laureaţilor, care vor primi premiile de la distanţă. Câştigătorii premiilor Nobel pentru Medicină, Fizică, Chimie, Literatură, Pace şi Economie vor fi anunţaţi între 5 şi 12 octombrie de la Stockholm şi Oslo.    

Totodată, o mică ceremonie de decernare a premiului pentru Pace este prevăzută la Oslo pe 10 decembrie, dar într-un format redus, a anunţat directorul Institutului norvegian Nobel.   

La Stockholm, în fiecare 10 decembrie,  dată care marchează moartea creatorului premiilor suedeze Alfred Nobel,  sunt decernate de comitetele suedeze: Medicină, Fizică, Chimie, Literatură, la care se adaugă premiul pentru Economie.   

„Ultima dată când nu a avut loc ceremonia la Stockholm, era în 1944”, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, a explicat pentru AFP Gustav Källstrand, istoric al Fundaţiei Nobel. „Cu toate acestea, va fi o gală online anul acesta”, a adăugat el.  

În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, mai mult epremii nu au fost nici decernate, nici atribuite, chiar dacă Suedia nu a participat la conflict. Premiile din 1944 au fost acordate retroactiv în 1945.Recente

Madonna, Mariah Carey sursa  Shutterstock jpg
Justin Bieber jpg
Kate Hudson, actrița Goldie Hawn sursa  shutterstock jpg
Reguli bizare impuse de Regina Victoria la propria inmormantare Sursa foto shutterstock 169010507 jpg
Riley Keough, Elvis Presley, sursa  Shutterstock jpg
Meghan Markle in lacrimi jpeg
Kim Kardashian jpg
Prințesa Eugenie jpg
Sam Smith jpg
Shakira  Cosmopolitan jpg
Penelope jpeg
Delphine Arnault sursa  Instagram jpg
Infidelitate jpg
Vivienne Westwood sursa  shutterstock jpg
Robert Pattinson jpg
Miley Cyrus si Liam jpg
Brooke Shields violata la 20 de ani Sursa foto shutterstock 2227704551 jpg
horoscopul anului 2023 shutterstock 2205832943 jpg
Placido Domingo foto  shutterstock 95153170 jpg
Bonnie Bartlett sursa  shutterstock 110390534 jpg