Ce spune luna ta de naştere despre sănătate

1 72903 original jpg jpeg

Nu numai ziua în care te-ai născut, ci şi luna îţi influenţează destul de mult sănătatea de-a lungul întregii vieţi.

Corelat cu perioada intrauterină,luna în care te-ai născut poate să indice vulnerabilităţi la anumite boli. De exemplu,cei născuţi primăvara au probleme legate mai mult de sistemul respirator şi circulator. Persoanele născute vara trebuie să fie atente la aportul de calciu şi la kilogramele în plus,iar cei care au văzut lumina zilei iarna trebuie să facă mai multă mişcare şi să reducă nivelul de stres,pentru a nu avea probleme cu inima.

Ştiai că...

... un studiu britanic realizat la Universitatea din Cambridg a arătat că persoanele născute în iunie,iulie sau august au o greutate mai mare la naştere,sunt înalte şi se confruntă mai rar cu probleme de sănătate? Cercetarea a fost realizată prin compararea datelor statistice privind sănătatea a circa 450.000 de femei şi bărbaţi.

Ianuarie

Dacă te-ai născut în această lună înseamnă că eşti destul de rezistentă la boli.. Îmbolnăvirile se ivesc din cauza grijilor legate de locul de muncă. Picioarele sunt zone mai sensibile şi mici accidente legate de această parte a corpului pot apărea. Te poţi confrunta cu alergii,iar stresul la care eşti supusă te poate face să suferi de afecţiuni cardiovasculare.

Februarie

Eşti puternică,dinamică şi nu te confrunţi cu prea multe probleme de sănătate. Pot apărea totuşi unele afecţiuni ale sistemului circulator,arterită,anemie sau hipotensiune,dacă au o dietă cu multe grăsimi. Pentru a-ţi păstra vitalitatea,ai nevoie de proteine,fructe şi legume proaspete. Evită băuturile care conţin cofeină în avantajul celor din plante medicinale,care te relaxează.

Martie

Eşti sensibilă şi ai o constituţie fizică fragilă,ceea ce-ţi face grea lupta cu bolile. Cele mai multe îmbolnăviri sunt declanşate pe fond nervos şi eşti vulnerabilă la răceli,sinuzite. Evită sarea,cafeaua,mâncatul în exces şi alege alimente bogate în minerale,îndeosebi fier,pentru a te feri de anemie,hipotensiune,inflamaţii.

Aprilie

Eşti predispusă la afecţiunile care afectează zona capului,sinuzită,migrene,probleme legate de dantură. Pentru a te menţine în formă,ai nevoie de o dietă echilibrată,din care să nu-ţi lipsească alimentele bogate în potasiu,ca broccoli,linte,banane,smochine. Evită sarea şi băuturile care conţin alcool.

Mai

Îţi place mâncarea bună şi rişti să iei mult în greutate pe măsură ce avansezi în vârstă,mai ales din cauza sensibilităţii glandei tiroide. Eşti vulnerabilă la răceli,la boli care apar în zona gâtului,ca laringita. Este important să ai o alimentaţie cu puţine grăsimi,zaharuri,amidon,carbohidraţi.

Iunie

Vulnerabilă la infecţii respiratorii,ca astmul sau bronşita,eşti predispusă şi la afecţiuni ale sistemului nervos. Starea ta de spirit şi gândurile tale îţi influenţează mult sănătatea,prin urmare evită să te laşi cuprinsă de prea multe griji sau de nervozitate. Ai nevoie de o alimentaţie care să-ţi asigure necesarul de minerale,în special de calciu.

Iulie

Stresul şi anxietatea au o influenţă mare şi asupra sănătăţii tale. De asemenea,rişti să iei în greutate pe măsură ce înaintezi în vârstă şi să ai probleme legate de sistemul digestiv,mai ales în cazul unei diete în care abundă zahărul,sarea,condimentele.

August

Ai o constituţie robustă,ceea ce îţi asigură longevitatea,dar tinzi să-ţi depăşeşti limitele. Atunci,e posibil ca o mare parte dintre problemele tale de sănătate să implice inima sau sistemul circulator. Ai nevoie de o alimentaţie fără prea multe grăsimi,bogată în minerale,în special fier şi magneziu.  

Septembrie

Te îngrijorează excesiv starea ta de sănătate şi rişti să faci o obsesie din asta. Sistemul nervos şi cel digestiv,mai ales regiunea intestinelor sunt zonele tale sensibile. Evită condimentele şi dulciurile,iar pentru mai multă energie alege alimentele care-ţi conferă potasiu.

Octombrie

În general,ai o sănătate bună. Eşti predispusă la afecţiuni ale pielii şi zonei lombare,inclusiv ale rinichilor. O dietă echilibrată şi grija pentru respectarea odihnei te ţin în formă. Optează pentru alimente ca peştele,iaurt degresat,legume şi fructe.

Noiembrie

Eşti cunoscută pentru energia ta,însă nu eşti ferită de îmbolnăviri. Zonele tale vulnerabile sunt sistemul urinar şi aparatul reproducător. Te-ar putea ţine departe de probleme de sănătate o dietă bogată în proteine şi minerale,în special calciu.  

Decembrie

Pentru tine,activitatea fizică este vitală. În lipsa ei,se ivesc probleme de greutate şi boli ale ficatului. Printre mineralele de care are nevoie,siliciul îţi protejează şi pielea. Încearcă să eviţi grăsimile şi dulciurile care-ţi pot afecta sănătatea ficatului.



Recente

Rebel Wilson jpg
JLo, inselata de Diddy  jpg
Robin Williams  foto   Shutterstock jpg
caravana2023 2 JPG
Kristen Stewart  foto   Instagram jpg
Rihanna jpg
marilyn monroe
Halle Berry  jpg
Shania Twain  jpg
Cele mai distrase semne zodiacale  Sursa foto shutterstock 2002731482 jpg
Christina Ricci  foto   Shutterstock(1) jpg
Lily Allen, Ashton Kutcher, Mila Kunis jpg
Anne Hathaway  jpg
Kate Middleton  foto   Shutterstock jpg
David Beckham jpg
Care este semnatura ta astrala  Sursa foto shutterstock 9917164 jpg
Tom Hardy  foto   Shutterstock jpg
Sharon Osbourne  jpg
Olivia Munn și copilul ei  foto   Shutterstock, Instagram jpg
Vrăjitorul din Oz jpg