Ce spune luna ta de naştere despre sănătate

1 72903 original jpg jpeg

Nu numai ziua în care te-ai născut, ci şi luna îţi influenţează destul de mult sănătatea de-a lungul întregii vieţi.

Corelat cu perioada intrauterină,luna în care te-ai născut poate să indice vulnerabilităţi la anumite boli. De exemplu,cei născuţi primăvara au probleme legate mai mult de sistemul respirator şi circulator. Persoanele născute vara trebuie să fie atente la aportul de calciu şi la kilogramele în plus,iar cei care au văzut lumina zilei iarna trebuie să facă mai multă mişcare şi să reducă nivelul de stres,pentru a nu avea probleme cu inima.

Ştiai că...

... un studiu britanic realizat la Universitatea din Cambridg a arătat că persoanele născute în iunie,iulie sau august au o greutate mai mare la naştere,sunt înalte şi se confruntă mai rar cu probleme de sănătate? Cercetarea a fost realizată prin compararea datelor statistice privind sănătatea a circa 450.000 de femei şi bărbaţi.

Ianuarie

Dacă te-ai născut în această lună înseamnă că eşti destul de rezistentă la boli.. Îmbolnăvirile se ivesc din cauza grijilor legate de locul de muncă. Picioarele sunt zone mai sensibile şi mici accidente legate de această parte a corpului pot apărea. Te poţi confrunta cu alergii,iar stresul la care eşti supusă te poate face să suferi de afecţiuni cardiovasculare.

Februarie

Eşti puternică,dinamică şi nu te confrunţi cu prea multe probleme de sănătate. Pot apărea totuşi unele afecţiuni ale sistemului circulator,arterită,anemie sau hipotensiune,dacă au o dietă cu multe grăsimi. Pentru a-ţi păstra vitalitatea,ai nevoie de proteine,fructe şi legume proaspete. Evită băuturile care conţin cofeină în avantajul celor din plante medicinale,care te relaxează.

Martie

Eşti sensibilă şi ai o constituţie fizică fragilă,ceea ce-ţi face grea lupta cu bolile. Cele mai multe îmbolnăviri sunt declanşate pe fond nervos şi eşti vulnerabilă la răceli,sinuzite. Evită sarea,cafeaua,mâncatul în exces şi alege alimente bogate în minerale,îndeosebi fier,pentru a te feri de anemie,hipotensiune,inflamaţii.

Aprilie

Eşti predispusă la afecţiunile care afectează zona capului,sinuzită,migrene,probleme legate de dantură. Pentru a te menţine în formă,ai nevoie de o dietă echilibrată,din care să nu-ţi lipsească alimentele bogate în potasiu,ca broccoli,linte,banane,smochine. Evită sarea şi băuturile care conţin alcool.

Mai

Îţi place mâncarea bună şi rişti să iei mult în greutate pe măsură ce avansezi în vârstă,mai ales din cauza sensibilităţii glandei tiroide. Eşti vulnerabilă la răceli,la boli care apar în zona gâtului,ca laringita. Este important să ai o alimentaţie cu puţine grăsimi,zaharuri,amidon,carbohidraţi.

Iunie

Vulnerabilă la infecţii respiratorii,ca astmul sau bronşita,eşti predispusă şi la afecţiuni ale sistemului nervos. Starea ta de spirit şi gândurile tale îţi influenţează mult sănătatea,prin urmare evită să te laşi cuprinsă de prea multe griji sau de nervozitate. Ai nevoie de o alimentaţie care să-ţi asigure necesarul de minerale,în special de calciu.

Iulie

Stresul şi anxietatea au o influenţă mare şi asupra sănătăţii tale. De asemenea,rişti să iei în greutate pe măsură ce înaintezi în vârstă şi să ai probleme legate de sistemul digestiv,mai ales în cazul unei diete în care abundă zahărul,sarea,condimentele.

August

Ai o constituţie robustă,ceea ce îţi asigură longevitatea,dar tinzi să-ţi depăşeşti limitele. Atunci,e posibil ca o mare parte dintre problemele tale de sănătate să implice inima sau sistemul circulator. Ai nevoie de o alimentaţie fără prea multe grăsimi,bogată în minerale,în special fier şi magneziu.  

Septembrie

Te îngrijorează excesiv starea ta de sănătate şi rişti să faci o obsesie din asta. Sistemul nervos şi cel digestiv,mai ales regiunea intestinelor sunt zonele tale sensibile. Evită condimentele şi dulciurile,iar pentru mai multă energie alege alimentele care-ţi conferă potasiu.

Octombrie

În general,ai o sănătate bună. Eşti predispusă la afecţiuni ale pielii şi zonei lombare,inclusiv ale rinichilor. O dietă echilibrată şi grija pentru respectarea odihnei te ţin în formă. Optează pentru alimente ca peştele,iaurt degresat,legume şi fructe.

Noiembrie

Eşti cunoscută pentru energia ta,însă nu eşti ferită de îmbolnăviri. Zonele tale vulnerabile sunt sistemul urinar şi aparatul reproducător. Te-ar putea ţine departe de probleme de sănătate o dietă bogată în proteine şi minerale,în special calciu.  

Decembrie

Pentru tine,activitatea fizică este vitală. În lipsa ei,se ivesc probleme de greutate şi boli ale ficatului. Printre mineralele de care are nevoie,siliciul îţi protejează şi pielea. Încearcă să eviţi grăsimile şi dulciurile care-ţi pot afecta sănătatea ficatului.Recente

Antonio Banderas si iubita lui demonstreaza ca dragostea nu are varsta Sursa foto Shutterstock 1409689958 jpg
new amsterdam 2 png
Pablo Picasso, primul cuvânt rostit sursa foto  Shutterstock jpg
Cel mai bun bucatar din lume, shutterstock jpg
Coolio, videoclip Gangsta's Paradise, Michelle Pfeiffer 1 Sursă foto  Shutterstock jpg
Coperta CPF 20 jpg
regina cu catelul jpg
Marilyn Monroe, adepta operațiilor estetice Chip transformat Coleaj Sursa foto  Imdb jpg
Ce scrie pe cele mai ciudate pietre funerare ale celebritatilor Sursa foto Pixabay jpg
Janice serial Friends jpg
Amal si George Clooney jpg
Un obiect extraterestru descoperit în mormântul faraonului Tutankhamon sursa foto  Shutterstock jpg
Camilla jpg
casatorita cu Lordul plăcerilor carnale, 75 de amante 1 sursa foto  Imdb jpg
Nicola Peltz si Victoria Beckham jpg
2 copii print george printesa charlotte png png
Iti mai amintesti Melrose Place Vezi cum arata acum actorii din rolurile principale Sursa foto Shutterstock jpg
Ryan Grantham și a omorât mama Plănuia să l împuște pe Justin Trudeau Sursa foto  Considering Love and Other Magic (2016) jpg
un bebelus care plange, shutterstock jpg
 Johhny Cash jpeg