Ce tip de cancer a avut Dustin Diamond. Actorul din „Salvaţi de clopoţel” s-a stins din viaţă la 44 de ani

1 dustin jpg jpeg

Actorul Dustin Diamond fusese diagnosticat cu cancer în urmă cu doar trei săptămâni. Boala de care suferea este un tip de cancer foarte agresiv, cu şanse minime de supravieţuire dacă este depistat în ultima fază, cum a fost şi cazul lui.

În ultima parte a vieţii, actorul fusese spitalizat şi a urmat o rundă de chimioterapie. Dustin Diamond a fost diagnosticat cu o formă de cancer agresivă - carcinom cu celule mici, stadiul 4, cu multiple metastaze.

Cancerul pulmonar cu celule mici apare foarte rar la nefumători. Este caracterizat de formarea unor excrescenţe, de obicei în căile aeriene mari, a unor celule mici. Acest tip de cancer pulmonar are celule care se înmulţesc şi cresc foarte repede şi este adesea răspândit în ganglionii limfatici şi/sau în alte organe la momentul diagnosticului.

Boala de care suferea Dustin Diamond reprezintă în jur de 10% din cazurile de cancer pulmonar. Există două subtipuri principale ale afecţiunii: carcinom cu celule mici şi carcinom combinat cu celule mici.

Adesea, cancerul pulmonar cu celule mici este asimptomatic, acesta fiind şi motivul pentru care boala este depistată târziu, ca în cazul actorului. Când este diagnosticată, afecţiunea invadează deja alte părţi ale corpului. Simptomele care apar în această fază pot fi: respiraţia îngreunată, şuierătoare, durerile în piept, tusea persistentă, pierderea poftei de mâncare, oboseala, umflarea feţei.Recente

robin williams shutterstock 87978553 jpg
Greta Thunberg shutterstock 1346536709 jpg
par lung   barbat   shutterstock 759071578 jpg
ochi shutterstock 2176700177 jpg
Imagine featured clickpentrufemei JPG
kim kardashian 1 jpg
michael jackson jpg
Whitney Houston shutterstock 91490768 jpg
Sharon Stone  jpg
Casa Playboy jpeg
vedete in costum de baie jpg
Aishwarya Rai profimedia 0692768910 jpg
Jlo si Marc Anthony jpg
diego maradona shutterstock 2026359395 jpg
serena william instagram 1  jpg
Kanye West Pete Davidson  jpg
Imagine featured clickpentrufemei   sursa Instagram JPG
cafea jpg
lapte jpg
olivia newton john 0 shutterstock 530029375 jpg