Cele mai valoroase maşini din filme celebre. Elon Musk s-a îndrăgostit de un vehicul de-al lui James Bond

1 shutterstock 781227196 jpg jpeg

Cele mai cunoscute filme de acţiune, aventură şi thriller au în prim-plan nu doar actori talentaţi, ci şi maşini puternice care au rămas întipărite în memoriile cinefililor.

Dacă la început, vehiculele nu costau mare lucru, astăzi ele şi-au crescut considerabil valoarea. 

Când adolescentul Sam Witwicky, interpretat de actorul Shia LaBeouf, primeşte prima maşină de la un dealer, convingându-l că va exista „o legătură unică între om şi maşină”, Sam se îndrăgosteşte imediat de maşina veche, marca Chevrolet Camaro din 1977 (Foto copertă). Dacă acum mai bine de 30 de ani, preţul iniţial de vânzare era de 4.000 de dolari, acum se vinde cu 12.012 de dolari. 

Batmobilul (1966), din filmele cu acelaşi nume (1966, 1959, 1968)

Originalul Batmobil (Foto 1 galerie), lung de 19 metri, a fost dezvăluit la Salonul Auto de la Chicago în 1955 şi patru ani mai târziu şi-a făcut loc în filmul „It Started With A Kiss”. Constructorul şi designerul de maşini George Barris a cumpărat maşina, iar în anul 1965, i s-a cerut să creeze un mobil pentru Batman, într-un serial TV. Bărbatul a luat maşina din garajul său şi a transformat-o într-una dintre cele mai populare vehicule: Batmobilul. 

Lotus Esprit S1, filmul lui James Bond (1977)

O parte maşină, o parte submarin (Foto 2 galerie), acest vehicul a făcut furori în filmul lui James Bond „Spionul care m-a iubit”. Nimeni altul decât fondatorul Tesla şi SpaceX, Elon Musk, a cumpărat maşina originală acum mai mulţi ani, spunând la acea vreme că şi-ar dori să o transforme într-un submarin funcţional. În film, erau prezentate două vehicule, unul pentru drum şi altul pentru apă, numindu-se „Wet Nellie”. 

Aston Martin DB5, filmul „Goldfinger” (1964)

Aston Martin (Foto 3 galerie) din filmul „Goldfinger a fost catalogată drept cea mai bună maşină care a apărut în vreun film marca James Bond. Era o maşină inteligentă, necesară agentului 007 pentru a face faţă inamicilor. Dacă la acea vreme costa undeva la 5.500 de dolari, una dintre cele trei maşini rămase s-a vândut cu 6.38 milioane de dolari în 2019, la o licitaţie în California, devenind cel mai scump Aston Martin DB5. 

Dodge Charger din 1970, filmul „Iute şi Furios” 

O maşină puternică (Foto 4 galerie), îndrăgită de personajul Dominic Toretto, jucat de actorul Vin Diesel. Dacă la începuturile sale, maşina valora doar 3.711 dolari, până acum a crescut la valoarea de aproape 83.000 de dolari.

FOTO Shutterstock.com 



Recente

Beyoncé jpg
Vin Diesel cu soția sursa  Shutterstock jpg
Madonna, Mariah Carey sursa  Shutterstock jpg
Justin Bieber jpg
Kate Hudson, actrița Goldie Hawn sursa  shutterstock jpg
Reguli bizare impuse de Regina Victoria la propria inmormantare Sursa foto shutterstock 169010507 jpg
Riley Keough, Elvis Presley, sursa  Shutterstock jpg
Meghan Markle in lacrimi jpeg
Kim Kardashian jpg
Prințesa Eugenie jpg
Sam Smith jpg
Shakira  Cosmopolitan jpg
Penelope jpeg
Delphine Arnault sursa  Instagram jpg
Infidelitate jpg
Vivienne Westwood sursa  shutterstock jpg
Robert Pattinson jpg
Miley Cyrus si Liam jpg
Brooke Shields violata la 20 de ani Sursa foto shutterstock 2227704551 jpg
horoscopul anului 2023 shutterstock 2205832943 jpg