Cele mai vechi aeroporturi din lume. Mulţi români au fost pe unul dintre ele

1 aeroport jpg jpeg

Industria aviatică este inovativă. Zboruri în toată lumea, avioane performante şi angajaţi pregătiţi să ne sară în ajutor în orice situaţie. Chiar dacă multe aeroporturi cunoscute arată modern, ele au fost înfiinţate cu mulţi ani în urmă.

Dacă îţi planifici de pe acum o vacanţă pentru concediul din vară, află că este posibil să ajungi pe unul dintre cele mai vechi aeroporturi din lume. Germania, România, Italia sunt doar câteva dintre ţările care găzduiesc aceste locaţii.

Aeroportul College Park, (Maryland, S.U.A.)

Înfiinţat în 1909, Aeroportul College Park, din Maryland este cel mai vechi aeroport din lume, care funcţionează continuu şi deţine multe dintre „primele‟ zboruri ale aviaţiei. Aeroportul a fost folosit pentru prima dată de doi ofiţeri americani, care au pilotat primul avion al guvernului.

Aeroportul Hamburg, (Germania)

A fost înfiinţat în anul 1911, în urma apelului contelui Ferdinand von Zeppelin. Contele punea mare preţ pe importanţa viitoarelor „maşini zburătoare

. Aeroportul Hamburg nu este doar unul dintre cele mai vechi aeroporturi comerciale din lume, ci şi cel mai vechi aeroport din Germania. În timpul Primului Război Mondial, aeroportul din Hamburg a fost folosit strict pentru uz militar. Înfrângerea Germaniei a dus la distrugerea hangarelor sale, dar aeroportul a fost reconstruit în anul 1919.

Aeroportul Aurel Vlaicu, (România)

Cunoscut ca Aeroportul Băneasa, aeroportul Aurel Vlaicu a început ca un aerodrom privat pentru pionierul francez al aviaţiei Louis Bleriotm, fiind cel mai vechi aeroport din Europa de Est. Renumit pentru arhitectura sa similară unei elice de avion cu trei pale, Aeroportul Aurel Vlaicu a fost singurul aeroport internaţional din România, până în anul 1970. Gheorghe Gheorghiu-Dej, Nikita Hruşciov şi Nicolae Ceauşescu au fost pe lista pasagerilor care au păşit pe acest aeroport.

Aeroportul Ciampino, (Italia)

A fost înfiinţat în 1916 şi a fost până în 1961, singurul aeroport al Romei, până când s-a înfiinţat Aeroportul Leonardo Da Vinci, moment în care Ciampino a fost retrogradat pentru zborurile tip charter şi exclusiviste. Pe Aeroportul Ciampino au aterizat cei mai bogaţi oameni ai lumii, care voiau să ajungă la Roma, în perioada anilor 1900. 

Kitty Hawk, (S.U.A)

După ani de cercetare, pe 17 decembrie 1903, fraţii Wright au realizat primul lor zbor deasupra unui câmp aflat chiar în Kitty Hawk (Calorina de Nord), un sat mic pescăresc aflat în apropierea coastei Atlanticului. Astăzi, în locul respectiv se află First Flight, o mică pistă de aterizare a avioanelor private din acea zonă.

Sursă foto: ShutterstockRecente

nicole kidman shutterstock 644941192 jpg
Jennifer Coolidge 0 jpg
donna mills si fiica 5 jpg
horoscop bilunar shutterstock 1696467349 jpg
Supermarket jpg
reese witherspoon jpg
Click! pentru femei Nr  16 jpeg
victoria principal dallas jpg
Printul William jpeg
Vedete jpg
lisa marie presley 2 shutterstock 276232913 jpg
Regina Elisabeta jpeg
Theo Rose poza mica (8) jpg
Elon Musk jpg
calendar zile libere jpeg
vitamina D jpg
David Faustino and Christina Applegate   shutterstock 300629561 jpg
jennifer lopez si ben affleck  jpeg
Will Smith  jpg
Chris Pratt    shutterstock 2172219737 jpg