Chivotul Legii, cel mai păzit secret al creştinismului. Locul unde se află, o enigmă

1 chivotul legii jpg jpeg

Una dintre cele mai căutate relicve biblice, Chivotul Legii adăposteşte cele zece porunci date lui Moise de Dumnezeu pe muntele Sinai. De mult timp, se fac numeroase speculaţii în legătură cu locul în care acest obiect valoros pentru creştinism s-ar putea afla.

Tăbliţele legii cu cele zece porunci se spune că ar fi fost scrise de Dumnezeu, care i le-a dat lui Moise când a plecat cu poporul evreu din Egipt, pentru a ajunge în Ţara Făgăduinţei.

În scripturi se spune că acest cufăr sacru este făcut din lemn de salcâm, placat cu aur, iar pe capac are fixaţi doi heruvimi din aur. Are formă de dreptunghi, cu lungimea de un metru şi jumătate şi cu lăţimea de 0,75 de centimetri. Chivotul are şi belciuge care permit transportarea lui de către patru persoane.

Timp de câţiva ani, Chivotul s-a aflat în posesia filistenilor, dar aceştia l-au înapoiat, crezând că le aduce blesteme. Poporul evreu obişnuia să plece la luptă cu Chivotul Legii.   

Conform Vechiului Testament, acest obiect sacru ar fi fost păstrat în Templul lui Solomon din Ierusalim, timp de câteva secole, până la invazia babiloniană din secolul al VI-lea î.Hr. Se crede că a fost văzut doar de un călugar, care trebuia să îl păzească toată viaţa. După anul 586, nu se mai ştie nimic de nepreţuitul obiect.

Locuri în care s-ar putea afla

Unul dintre posibilele locuri în care s-ar afla Chivotul Legii este o capelă din Aksum a Bisericii „Sf. Maria“ din Etiopia; se crede că s-ar afla aici încă din anul 1960, potrivit oficialilor Bisericii Ortodoxe din această ţară. Şi israelienii au susţinut că obiectul valoros s-ar afla la ei. 

Potrivit scriitorului francez Louis Charpentier, Chivotul Legii ar fi fost dus la Catedrala Chartres de Cavalerii templieri. O altă ipoteză vehiculată este cea potrivit căreia Chivotul Legii a fost dus din Ierusalin în sudul Franţei, la Rennes-le-Château. De aici ar fi fost transportat în SUA în timpul Primului Război Mondial.

Alte posibile locuri în care s-ar afla Chivotul Legii ar fi Roma, Irlanda şi Egipt.

Foto: ShutterstockRecente

Kylie Jenner jpg
Wednesday jpeg
vedete care au înșelat cu bona copiilor sursa  Shutterstock jpg
Vedete care s au căsătorit de două ori cu același partener jpg
central nucleara Cernobil sursa  Shutterstock jpg
Semne neobisnuite ca esti insarcinata Sursa imagine Pixabay jpg
Cadouri nepotrivite pentru Sărbătorile de Iarnă jpg
Printul John 4 jpeg
Cristina Mihaela Dorobantu (4) jpg
Filme care au distrus casnicii la Hollywood Sursa imagine shutterstock 2158102771 jpg
Sylvester Stallone, fiul autist sursa  Shutterstock jpg
shutterstock 167894822 jpg
gripa cămilei, cupa mondială la fotbal sursa  Shutterstock jpg
Ce se intampla cu rochiile celebritatilor dupa marile evenimente Sursa imagine shutterstock 288368573 jpg
A aparut cea mai nouă editie a revistei Click! pentru femei jpeg
Meg Wynn Owen, actriță jefuită sursa  The Duellists jpg
Mariah Carey jpeg
Nicole Kidman sursa  Shutterstock jpg
Steve Martin sursa  Shutterstock jpg
Oprah Winfrey jpg