Chivotul Legii, cel mai păzit secret al creştinismului. Locul unde se află, o enigmă

1 chivotul legii jpg jpeg

Una dintre cele mai căutate relicve biblice, Chivotul Legii adăposteşte cele zece porunci date lui Moise de Dumnezeu pe muntele Sinai. De mult timp, se fac numeroase speculaţii în legătură cu locul în care acest obiect valoros pentru creştinism s-ar putea afla.

Tăbliţele legii cu cele zece porunci se spune că ar fi fost scrise de Dumnezeu, care i le-a dat lui Moise când a plecat cu poporul evreu din Egipt, pentru a ajunge în Ţara Făgăduinţei.

În scripturi se spune că acest cufăr sacru este făcut din lemn de salcâm, placat cu aur, iar pe capac are fixaţi doi heruvimi din aur. Are formă de dreptunghi, cu lungimea de un metru şi jumătate şi cu lăţimea de 0,75 de centimetri. Chivotul are şi belciuge care permit transportarea lui de către patru persoane.

stanga
dreapta
2 chivot 2 galerie jpg jpeg
3 chivot galerie jpg jpeg

Timp de câţiva ani, Chivotul s-a aflat în posesia filistenilor, dar aceştia l-au înapoiat, crezând că le aduce blesteme. Poporul evreu obişnuia să plece la luptă cu Chivotul Legii.   

Conform Vechiului Testament, acest obiect sacru ar fi fost păstrat în Templul lui Solomon din Ierusalim, timp de câteva secole, până la invazia babiloniană din secolul al VI-lea î.Hr. Se crede că a fost văzut doar de un călugar, care trebuia să îl păzească toată viaţa. După anul 586, nu se mai ştie nimic de nepreţuitul obiect.

Locuri în care s-ar putea afla

Unul dintre posibilele locuri în care s-ar afla Chivotul Legii este o capelă din Aksum a Bisericii „Sf. Maria“ din Etiopia; se crede că s-ar afla aici încă din anul 1960, potrivit oficialilor Bisericii Ortodoxe din această ţară. Şi israelienii au susţinut că obiectul valoros s-ar afla la ei. 

Potrivit scriitorului francez Louis Charpentier, Chivotul Legii ar fi fost dus la Catedrala Chartres de Cavalerii templieri. O altă ipoteză vehiculată este cea potrivit căreia Chivotul Legii a fost dus din Ierusalin în sudul Franţei, la Rennes-le-Château. De aici ar fi fost transportat în SUA în timpul Primului Război Mondial.

Alte posibile locuri în care s-ar afla Chivotul Legii ar fi Roma, Irlanda şi Egipt.

Foto: ShutterstockRecente

minciuna   shutterstock 1929158141 jpg
kim kardashian fata jpg
aursiargintaec@clickpentrufemei ro jpg
ZM RO elderflower Advertorial 900x500px LO 01 1 jpg
Vedete jpg
Angelina Jolie si copiii jpg
Hamlet jpg
horoscopul verii shutterstock 2146570531 jpg
Estee Lauder profimedia 0101843304 jpg
vis   cuplu   heart g2606d5f48 1280 jpg
Nicole Kidman si Tom Cruise jpg
Mark Twain jpg
foto vladimir putin jpg
Vedete  jpg
Nostradamus a prezis că în 2013 va începe al Treilea Război Mondial jpeg
vedete jpg
Brad Pitt jpg
Patricia Taylor si Keanu Reeves   shutterstock 95848498   crop png
Vedete jpg
eurovision shutterstock 2148569303 jpg