Cine a fost marea iubire a lui Edith Piaf. Doar moartea i-a despărţit

2 edith piaf jpg jpeg

Una dintre cele mai puternice voci ale scenei franceze, Edith Piaf a avut o viaţă marcată de lipsuri, de iubiri pasagere, de drame. Dintre numeroşii săi iubiţi, unul i-a frânt inima.

A cântat „La vie en rose”, dar pentru ea viaţa nu a fost deloc roz, dimpotrivă. Edith Piaf a impresionat nu numai prin vocea sa inconfundabilă, ci şi prin destinul său tragic.

Edith Giovanna Gassion, sub numele său real, s-a născut pe 19 decembrie 1915, pe una dintre străzile cartierului Belleville din Paris. Mama sa era cântăreaţă, iar tatăl său, acrobat de circ. A avut o copilărie marcată de griji şi lipsuri. Părăsită de mamă, a rămas în grija bunicii din partea tatălui, după ce acesta a fost nevoit să plece pe front. În adolescenţă şi-a descoperit pasiunea pentru muzică. Prima sa mare iubire a fost Luis Dupont, pe care îl alinta „P'tit Louis”. Cei doi au avut o fiică, Marcelle.

În 1935, l-a întâlnit pe Louis Leplée, patron al cabaretului Gerny's de lângă Champs-Elysées, care a ajutat-o să îşi facă un rost la Paris. Vocea sa puternică a ajutat-o să se impună, iar la doar 23 de ani era deja o vedetă. Două dintre cele mai cunoscute melodii ale cântăreţei franceze sunt „Non, je ne regrette rien” şi „La Vie en Rose”.

Marcel Cerdan, bărbatul vieţii sale

De-a lungul vieţii, Edith Piaf a avut şi numeroşi iubiţi şi amanţi. Pentru unul dintre ei a suferit cel mai mult. Este vorba despre Marcel Cerdan, boxer renumit în acele timpuri. Acesta era însă căsătorit şi avea trei copii, care locuiau la Casablanca. Edith Piaf  şi-a organizat programul în funcţie de meciurile acestuia. În septembrie 1948, după ce Cerdan tocmai a fost proclamat campion mondial în Statele Unite, noul cuplu s-a aflat în atenţia presei. Piaf a refuza să recunoască relaţia cu boxerul, din respect faţă de soţia lui. Cei doi şi-au trăit intens povestea de iubire şi, la un moment dat, el ar fi propus varianta divorţului pentru putea fi împreună fără nicio oprelişte.

La 27 octombrie 1949, după un an şi jumătate de iubire nebună, avionul care îl aduce înapoi pe Marcel Cerdan, de la Paris la New York, spre Edith, s-a prăbuşit în arhipelagul Azore. Piaf, care i-a dedicat cântecul „Hymne à l'amour”, a mărturisit cu diverse ocazii că marea sa iubire a fost Marcel Cerdan.

Foto: click.ro, historia.ro, WikipediaRecente

Paris Hilton este disperata sa si gaseasca catelul jpg
13166749 107305913017982 387879570 n jpg
Meryl Streep, Jennifer Lawrence, Charlize Theron, salariu negociat foto  Shutterstock jpg
Cei mai impiedicati hoti din lume Sursa foto Shutterstock 2045111030 jpg
Coolio, 10 copii și mai multe amante foto  Shutterstock jpg
Obiceiurile regelui charles al III lea, foto instagram jpg
Katy Perry jpg
Obiceiul alimentar al actritei Gwyneth Paltrow o face sa se simta grozav la 50 de ani Sursa foto Shutterstock 1544970053 jpg
Kim Kardashian, reguli în avionul privat sursa foto  Instagram Kim Kardashian jpg
James Bond, Daniel Craig jpeg
Camilla Parker si Charles jpg
Antonio Banderas si iubita lui demonstreaza ca dragostea nu are varsta Sursa foto Shutterstock 1409689958 jpg
new amsterdam 2 png
Pablo Picasso, primul cuvânt rostit sursa foto  Shutterstock jpg
Cel mai bun bucatar din lume, shutterstock jpg
Coolio, videoclip Gangsta's Paradise, Michelle Pfeiffer 1 Sursă foto  Shutterstock jpg
Coperta CPF 20 jpg
regina cu catelul jpg
Marilyn Monroe, adepta operațiilor estetice Chip transformat Coleaj Sursa foto  Imdb jpg
Ce scrie pe cele mai ciudate pietre funerare ale celebritatilor Sursa foto Pixabay jpg