Cine este tânăra care a impresionat publicul la ceremonia de învestire a lui Joe Biden

1 shutterstock 1898812537 jpg jpeg

Amanda Gorman este o tânără poetă care a captivat audienţa după ce a recitat o poezie prin care a făcut apel la umanitate. Prezenţa ei la ceremonie a fost emoţionantă.

Amanda Gorman este o poetă de doar 22 de ani şi este originară din Los Angeles. Poemul „The Hill We Climb” scris şi recitat de ea face referire la colina Capitoliului, unde susţinătorii lui Donald Trump au intrat cu forţa anul acesta, pe 6 ianuarie. De altfel, Amanda a scris versurile emoţionante după acest eveniment nefericit care a zdruncinat democraţia americană.

Poezia sa evocă „o forţă care mai degrabă va zdruncina naţiunea noastră, decât să o divizeze”. „Acest efort aproape a reuşit/Dar dacă democraţia poate fi pentru moment întârziată, ea nu poate fi definitiv suprimată”, se mai menţionează în poemul „The Hill We Climb”.

Cu toate că în copilărie a fost bâlbâită, la fel ca şi Joe Biden, Amanda Gorman a reuşit să îşi corecteze această problemă. De altfel, s-a apucat de scris tocmai pentru a compensa acest defect de vorbire. În momentul în care a recitat poezia, Amanda nu s-a bâlbâit deloc.

Poeta s-a descris ca fiind „o fată neagră slabă, descendentă a sclavilor, crescută de o mamă celibatară”, informează Agerpres. Ea a primit primul premiu pentru poezie la 16 ani, iar trei ani mai târziu, în timp ce studia sociologia la prestigioasa universitate Harvard, a primit titlul de „cea mai bun tânără poetă a ţării”.

Însăşi Jill Biden, soţia actualului preşedinte al SUA, a sugerat organizatorilor numele ei. A fost o alegere inspirată, mai ales că tânăra a transmis americanilor mesaje atât de optimiste într-o perioadă atât de încercată: „Vom transforma această lume rănită în alta, minunată. Există întotdeauna lumină dacă suntem suficient de curajoşi pentru a o vedea. Măcar dacă am fi atât de curajoşi”.Recente

cutremur sursa  Shutterstock jpg
Culori care atrag norocul la bani Sursa foto shutterstock 638041264 jpg
Angelina Jolie si Jon Voight jpeg
 Matthew McConaughey si Kate Hudson jpg
Printul Harry Sasha Walpole jpg
Shania Twain foto  Instagram jpg
Jessica Simpson  Instagram jpg
Priyanca Chopra Jones shutterstock 2083738132 jpg
Jennifer Lopez si Ben Affleck jpeg
nuntă Prințul Harry, Meghan Markle foto  Shutterstock jpg
Click! pentru femei Nr 3  2023 jpeg
Menopauza jpg
Ireland Baldwin jpg
Pamela Anderson carieră foto  Shutterstock jpg
Papa Benedict sursa  Shutterstock jpg
Iti place muzica live Iata top 3 restaurante pe care nu trebuie sa le ratezi in Bucuresti jpg
zi norocoasa shutterstock 1937419057 jpg
Regé Jean Page jpg
Partea nevazuta a povestilor care ti au bucurat copilaria Sursa foto shutterstock 1983165296 jpg
Copiii Angelinei Jolie jpg