„Clean&Run”, cea mai mare campanie de plogging din România se va desfăşura în Pădurea Băneasa

1 afis plogging jpg jpeg

Pe data de 5 octombrie 2019, membri ai comunităţii Greenfield Residence împreună cu Băneasa Forest Run organizează în Pădurea Băneasa, prima ediţie „Clean&Run”, cea mai mare iniţiativă de plogging din România.

Conceptul de plogging a apărut în Suedia, în anul 2016, şi presupune îmbinarea activităţii de alergare cu strângerea deşeurilor, ca o dovadă de responsabilitate faţă de mediu. În contextul preocupării internaţionale faţă de reziduurile din plastic, ploggingul a devenit rapid popular în întreaga lume, fiind potrivit pentru persoanele de toate vârstele, pasionate de jogging şi de menţinerea unui mediu curat.

Alergătorii iau cu ei saci sau pungi de gunoi şi, pe traseul ales, adună gunoaiele găsite. Totodată, aceştia pot opta şi pentru rute noi pe care să alerge şi să adune deşeurile aruncate în spaţiul public. Ploggingul îmbină aşadar activitatea fizică cu cea socială, aducând beneficii atât practicanţilor, cât şi ambientului.

„Ploggingul sau joggingul ecologic este un fenomen care ia din ce în ce mai mult amploare la nivel mondial şi ne dorim să îl facem cunoscut şi simpatizat şi în rândul românilor, deoarece uneşte două valori pe care le promovăm în mod activ: mişcarea şi protejarea mediului. Este o alternativă la joggingul clasic, ce le oferă practicanţilor posibilitatea, pe de o parte de a se bucura de beneficiile sportului în aer liber, iar pe de alta de a acţiona în spirit civic, spre beneficiul naturii şi al comunităţii. Mai mult, părinţii care vin însoţiţi de copii le pot oferi acestora un model pentru formarea lor ca adulţi sănătoşi, cu respect şi grijă faţă de mediul în care trăiesc. Acţiunea pe care o organizăm în această toamnă este o invitaţie adresată tuturor cetăţenilor responsabili în ceea ce priveşte natura şi, implicit, o viaţă sănătoasă”, a declarat Răzvan Ionescu, Director de Marketing Impact Developer & Contractor, dezvoltatorul Greenfield Residence.

Cum se va desfăşura evenimentul

Chiar dacă se va realiza în alergare, cursa este una necompetitivă şi se adresează persoanelor de toate vârstele, adulţi şi copii, practicanţi de jogging sau începători. Organizatorii vor pune la dispoziţia participanţilor un kit care va include toate materialele necesare: saci de plastic şi mănuşi de protecţie.

Înscrierile se realizează până pe data de 3 octombrie 2019 pe pagina evenimentului: cleanandrun.ro.

Participanţii, organizaţi în 4 echipe, vor avea de parcurs un traseu de 5-7 km, adică vor acoperi împreună peste 20 de kilometri de alei şi poteci din pădure, în aproximativ 2 ore. Deşeurile colectate vor fi preluate de către compania de salubritate Romprest, susţinător al evenimentului.

Situaţia deşeurilor în România şi impactul asupra mediului

România produce anual 270 de milioane de tone de deşeuri municipale, din care se reciclează doar 13%. Conform obiectivelor stabilite de către Directiva Europeană Cadru privind Deşeurile, până în 2020 ar trebui să reciclăm 50% din deşeurile municipale (care să includă cel puţin hârtia, metalul, plasticul şi sticla).

Gunoaiele aruncate în natură poluează mediul înconjurător, deoarece sunt foarte greu degradabile. O pungă de plastic se descompune în 10 – 20 de ani, dozele de aluminiu se degradează în 200 de ani, în timp ce recipientele din plastic au o durată de până la 500 de ani. În tot acest timp chimicalele lor contaminează solul, afectând calitatea florei, a faunei şi sănătatea populaţiei. Ploggingul este o iniţiativă care încurajează un stil de viaţă sănătos şi menţine un mediu curat, gunoaiele colectate fiind ulterior reciclate.Recente

prenume bebelus jpg
Ivanka Trump, Donald Trump sursa  Shutterstock jpg
Ce averi au celebritățile de la Hollywood jpg
actrița Jessica Alba sursa  Shutterstock jpg
Click jpeg
1 printul william shutterstock 1288925734 jpg jpeg
kim kardashian jpg
Olivia Newton John, ultimul mesaj sursa  Shutterstock jpg
Brendan Fraser jpeg
Chandler Bing jpeg
Ajungem MARI Suflet fragil, caut o inimă mare (1) png
Regina Elisabeta a II a jpg
Jennifer Lopez si Jennifer Garner jpg
Hugh Jackman și soția foto  Shutterstock jpg
brad de Crăciun sursa  Shutterstock jpg
ok Razvan Popescu (2) jpg
Selena Gomez jpg
Printesa Aiko a Japoniei jpeg
Katherine Hepburn jpg
Shania Twain, abuz sexual sursa  Shutterstock jpg