Concertul de Anul Nou de la Viena, fără public, dar cu aplauze

1 shutterstock 1599935296 jpg jpeg

Şi în 2021, în plină pandemie COVID, Orchestra Filarmonică din Viena va susţine Concertul de Anul Nou în Sala de Aur a Musikverein. Concertul este vizionat de întreaga lume şi prima zi din noul an este celebrată cu ocazia acestui eveniment. Anul acesta, oricine se poate înregistra online şi poate aplauda de acasă: la celebrul marş de la finalul spectacolului.

Cel mai faimos concert din lume este difuzat de televiziune în peste 90 de ţări, pentru un public ce numără milioane de telespectatori. Din cauza măsurilor speciale luate din cauza pandemiei, evenimentul din 1 ianuarie 2021 se va desfăşura fără public în sală, însă Orchestra Filarmonică nu trebuie să fie privată de aplauze.

Aplauze live în sală

După înregistrarea online, oameni din lumea întreagă vor putea aplauda live pe 1 ianuarie 2021, prin intermediul calculatoarelor, tabletelor sau telefoanelor smart. Aplauzele de la sfârşitul celor două părţi ale concertului vor răsuna live în Asociaţia Muzicală Vieneză, Musikverein şi vor putea fi auzite şi în transmisia TV. Este un semn al solidarităţii atunci când în instituţiile culturale din întreaga lume domneşte liniştea.

Cine doreşte poate încărca în prealabil şi o fotografie creativă pentru a pune în evidenţă şi vizual, entuziasmul care însoţeşte concertul. Fotografiile selectate vor fi afişate în timpul aplauzelor live.

Concertul de Anul Nou al Filarmonicii din Viena îi reuneşte pe cei mai buni dintre cei mai buni: programul muzical plin de vivacitate şi antrenant, dar şi meditativ în acelaşi timp, cu compoziţii aparţinând dinastiei Strauss şi contemporanilor acesteia este un mod minunat de a începe bine noul an. De la valsuri la polci, cea mai vieneză muzică scrisă vreodată reverberează într-o interpretare artistică de valoare.

Orchestra Filarmonicii din Viena este una dintre cele mai bine cotate orchestre internaţionale. În fiecare an este invitat un alt dirijor, de asemenea unii dintre cei mai buni din lume.

Concertul de Anul Nou are loc la Musikverein, centrul muzicii clasice din Viena. Sala mare a fost denumită şi Sala de Aur. Această sală nu este considerată numai cea mai frumoasă din lume, ci şi una dintre cele mai bune săli din lume sub aspect acustic. Pentru Concertul de Anul Nou, stilului istorizant al sălii construite după un model din Antichitate i-au fost adăugate magnifice decoraţiuni florale. Coloanele, cariatidele şi reliefurile frontonului sugerează că în acest loc a fost ridicat un templu al muzicii.Recente

Kylie Jenner jpg
Wednesday jpeg
vedete care au înșelat cu bona copiilor sursa  Shutterstock jpg
Vedete care s au căsătorit de două ori cu același partener jpg
central nucleara Cernobil sursa  Shutterstock jpg
Semne neobisnuite ca esti insarcinata Sursa imagine Pixabay jpg
Cadouri nepotrivite pentru Sărbătorile de Iarnă jpg
Printul John 4 jpeg
Cristina Mihaela Dorobantu (4) jpg
Filme care au distrus casnicii la Hollywood Sursa imagine shutterstock 2158102771 jpg
Sylvester Stallone, fiul autist sursa  Shutterstock jpg
shutterstock 167894822 jpg
gripa cămilei, cupa mondială la fotbal sursa  Shutterstock jpg
Ce se intampla cu rochiile celebritatilor dupa marile evenimente Sursa imagine shutterstock 288368573 jpg
A aparut cea mai nouă editie a revistei Click! pentru femei jpeg
Meg Wynn Owen, actriță jefuită sursa  The Duellists jpg
Mariah Carey jpeg
Nicole Kidman sursa  Shutterstock jpg
Steve Martin sursa  Shutterstock jpg
Oprah Winfrey jpg