Corina Caragea: „Să merg la televiziune era ca şi cum cei de vârsta mea mergeau la club‟

1 corina caragea 3 jpg jpeg

„Sunt jurnalist, călător, dăruitor, căutator şi povestitor‟, aşa se prezintă Corina Caragea pe blogul ei, unde îşi descrie toate aventurile din călătorii. Una dintre cele mai frumoase aventuri este cea de la Ştirile PRO TV, pe care o trăieşte deja de 15 ani.

Despre parcursul ei profesional, dar şi despre pasiunile sale, ne-a vorbit în următorul interviu.

Când ai păşit pentru prima dată în lumina reflectoarelor, ţi-ai imaginat că vei face o carieră în televiziune?

Da, pentru că asta îmi doream. Mă simţeam ca peştele în apă în platoul de televiziune, ca acasă. Eram curioasă cum e în spatele camerelor, cum e în redacţie, cum se naşte o emisiune. Îmi doream să stau cât mai mult prin zonă, asta mi-e clar. Înainte de a fi în lumina reflectoarelor, am făcut practica în alte redacţii, am mers pe teren şi, încă de atunci, să merg la televiziune era ca şi cum cei de vârsta mea mergeau la club, acolo unde eu nu mă simţeam deloc bine. Am stat în practică mult timp peste termenul normal şi nu simţeam cum trec orele.

Care este cel mai frumos moment trăit la PRO TV, de care îţi aminteşti cu mândrie?

stanga
dreapta
2 corina alb mod jpg jpeg
3 corina caragea acasa jpg jpeg
4 corina rosu mod jpg jpeg

Jurnalul din seara în care a început Euro 2016, iar PRO TV a transmis meciurile României care deschideau europeanul. Altfel, faptul că UEFA m-a ales să prezint tragerea la sorţi pentru EURO 2020 a fost un moment de neuitat în cariera mea, un roller coaster de emoţii şi fericire, pe care mi-aş dori să îl repet.

Pe parcursul acestor ani, te-ai gândit vreodată să renunţi? Ce ţi-ar fi plăcut să faci în afară de jurnalism?

Nu, şi nici nu am numărat anii. M-am trezit deodată că s-au adunat mulţi. Tot în zona comunicării aş fi lucrat, căci a doua mea facultate este cea de Comunicare, Relaţii Publice şi Publicitate. Altfel, îmi place foarte mult să călătoresc şi această pasiune o îmbin cu jurnalismul, căci împărtăşesc poveştile din călătoriile mele pe blogul personal.

Ne-ai obişnuit cu poze spectaculoase din vacanţele tale. Imediat după pandemie, ai avut curajul să pleci iar. Cum a fost de data aceasta?

Am fost în Germania şi a însemnat o gură de aer proaspăt pentru mine, după luni de stat într-un apartament, doar visând la natură, plimbări, bilete de avion. A fost ciudat să găsesc aeroportul pustiu, magazinele şi restaurantele închise, să nu pot proba haine la cumpărături...

Ce ţări ai mai vizitat vara aceasta?

Am avut câteva minivacanţe în ţara noastră, în locurile în care nu fusesem până acum – cum ar fi Viscri sau zona Hunedoarei, dar cel mai mult mi-a plăcut în satul Peştera, lângă Braşov. Peisajele sunt minunate. Apoi am avut în sfârşit vacanţa la care visam demult: la plajă. Am plecat în Creta, în Grecia. A fost excelent! Cu noile reguli, desigur, care mi-au dat bătăi de cap, însă într-un final a ieşit totul bine.

Îţi planifici cu mult timp înainte călătoriile sau eşti genul care îşi face bagajul cât ai clipi?

Sunt genul care spune „ce facem mâine? Hai undeva!‟. Nu îmi pot face planuri din timp, pentru că viaţa mea nu este atât de previzibilă, lucrez în televiziune, unde nu ai mereu Crăciun, Revelion, weekend-uri libere, nu ştii când e nevoie să mergi repede la muncă, mai ales când lucrezi la ştiri. Plus proiectele mele personale, conţinutul pe care îl produc pentru social media sau evenimentele pe care le prezint.

Cu cine pleci, de obicei, în vacanţe?

Am vacanţe fel şi fel – şi cu gaşca mare de prieteni, şi cu cei apropiaţi, în număr restrâns sau cu familia.

Ce amintiri îţi trezeşte prima zi de şcoală?

Curiozitatea de a cunoaşte oameni noi.

Care este cel mai bun sfat primit de la părinţi?

Să fiu cinstită şi corectă cu mine şi cu ceilalţi.

Cum ai putea să o descrii pe sora ta, Alexandra?

Cu ochi din cer.

Ce calităţi apreciezi cel mai mult la un bărbat?

Blândeţea împletită cu siguranţă, coloana vertebrală.

Într-o lume ideală, unde ţi-ar plăcea să locuieşti şi ce ocupaţie ai prefera să ai?

Nu există lumea ideală. Îmi place mult Spania, m-am gândit şi cum ar fi să trăiesc în America, însă cred că nu există ţara perfectă şi orice ai face, ţara în care te-ai născut te ţine legat sentimental oricât de departe ai pleca. Eu nu cred că poţi fi pe deplin fericit la mii de kilometri distanţă de ţara natală. Un 1% dor tot ai.

Între o cină romantică şi un mic dejun la pat, ce ai alege şi de ce?

Cina romantică, pentru că micul dejun îmi place să îl pregătesc şi să îl savurez pe îndelete la masă, nu amestec lucrurile. Nici la TV nu mă uit în dormitor, nici laptopul nu îl iau cu mine.

@arhivă PRO TVRecente

Copii jpg
Shurubel 1 jpeg
Regina Victoria – secvențe jpeg
Cameron Diaz jpg
Kate Hudson jpg
Kate Middleton în verde OK Mag jpg
andreea mantea
profetie   shutterstock 430507258 jpg
minciuna   shutterstock 1929158141 jpg
kim kardashian fata jpg
aursiargintaec@clickpentrufemei ro jpg
ZM RO elderflower Advertorial 900x500px LO 01 1 jpg
Vedete jpg
Angelina Jolie si copiii jpg
Hamlet jpg
horoscopul verii shutterstock 2146570531 jpg
Estee Lauder profimedia 0101843304 jpg
vis   cuplu   heart g2606d5f48 1280 jpg
Nicole Kidman si Tom Cruise jpg
Mark Twain jpg