Corul Naţional de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” anunţă Turneul Extraordinar de Crăciun

1 84091 original jpg jpeg

În perioada 8 – 20 decembrie, Corul Naţional de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” va desfăşura un extraordinar turneu naţional de Crăciun, aducând magia sărbătorilor de iarnă în inimile publicului din Bucureşti, Slatina, Braşov, Cluj, şi Ploieşti. 

Turneul va fi susţinut alături de sute de copii din Programul Naţional Cantus Mundi. Selecţia repertorială pentru programul concertistic de Crăciun va include unele din cele mai frumoase compoziţii specifice sărbătorii Naşterii Domnului, combinând lucrări din repertoriul românesc şi internaţional, unele interpretate alături de coruri de copii din Programul Naţional Cantus Mundi.

„Colindul românesc de Crăciun poartă, în ultimii 55 de ani, semnătura Madrigalului. Sunetul inconfundabil al celui mai important cor românesc trezeşte spiritul sărbătorilor de iarnă în fiecare comunitate şi aduce, de fiecare dată, bucurie! Continuăm tradiţia de peste jumătate de secol şi aducem şi în această iarnă în Bucureşti, şi în ţară, spectacolul extraordinar de Crăciun al Corului Madrigal, într-o prezentare inedită, animată de câteva sute de copii din Programul Naţional Cantus Mundi”, a declarat Emil Pantelimon, Manager al Corului Madrigal.

image

În cadrul turneului naţional de Crăciun, Corul Naţional de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”, dirijat de Anna Ungureanu, va concerta în 8 şi 9 decembrie în Bucureşti, la Sala Mică a Palatului. Începând cu ora 19:00, sonoritatea unică a celui mai renumit ansamblu coral din România va aduce în sufletul publicului căldura şi emoţia sfintei sărbători de Crăciun. Experienţa muzicală va fi întregită de vocile cristaline a sute de copii din Programul Naţional Cantus Mundi, care vor urca pe scenă alături de celebrul cor.

Biletele pot fi achiziţionate on-line de pe platforma bilete.ro. Celelate concerte din cadrul turneului vor fi susţinute la Slatina, în 14 decembrie, ora 19:00, la Centrul Cultural Eugen Ionescu, la Braşov, în 16 decembrie, ora 19:00, la Sala Patria a Filarmonicii Braşov, la Cluj, în 18 decembrie, ora 19:00, la Teatrul Naţional Cluj-Napoca şi la Ploieşti, în 20 decembrie, ora 19:00, la Casa de Cultură a Sindicatelor.

Programul Naţional Cantus Mundi este cel mai mare program de integrare socială prin muzică din România, iniţiat de reputatul dirijor Ion Marin şi derulat cu sprijinul membrilor Corului Naţional de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”.

După 7 ani de activitate, Programul Naţional Cantus Mundi a adunat sub umbrela sa peste 950 de coruri. 30.000 de copii, alături de dirijorii lor, participă la promovarea cântului coral pe întreg cuprinsul ţării, depăşind barierele legate de etnie, condiţie socială şi capacităţi fizice sau psihice, construind astfel nuclee culturale complexe, atât de necesare pentru revitalizarea societăţii noastre.

image

Corul Naţional de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” este o emblemă a vieţii muzicale româneşti şi universale. Din momentul înfiinţării sale, în 1963, de către dirijorul Marin Constantin (1925–2011), Corul Madrigal a susţinut peste 4.500 de concerte aplaudate de melomani de pe întreg mapamondul, impunându-se astfel ca un adevărat „brand de ţară”. Este etalonul mondial al muzicii corale camerale, cu un repertoriu îndreptat către Renaşterea europeană, muzica bizantină şi creaţia contemporană românească şi universală. În noiembrie 2016, Corul Naţional de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” a fost recunoscut oficial ca Ambasador al Libertăţii, Speranţei şi Păcii, primind premiul „Jean Nussbaum and Eleanor Roosevelt” la Palatul Naţiunilor Unite din Geneva, în cadrul Summitului Global de Religie, Pace şi Securitate. Anul acesta, Corul Naţional de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” a împlinit 55 de ani de activitate neîntreruptă, devenind astfel unul dintre cele mai longevive ansambluri corale.

Organizatori: Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale, Primăria Capitalei, Corul Naţional de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”, Programul Naţional Cantus Mundi, Cantus Mundi Bucureşti, PROEDUS – Centrul de proiecte educaţionale şi sportive

Sponsori: Selgros Cash&Carry

Parteneri media: Digi 24, Adevărul, Click!, Click! pentru femei, Agerpres, OZB

Bilete disponibile în reţeaua Bilete.roRecente

Olivia Newton John, ultimul mesaj sursa  Shutterstock jpg
Brendan Fraser jpeg
Chandler Bing jpeg
Ajungem MARI Suflet fragil, caut o inimă mare (1) png
Regina Elisabeta a II a jpg
Jennifer Lopez si Jennifer Garner jpg
Hugh Jackman și soția foto  Shutterstock jpg
brad de Crăciun sursa  Shutterstock jpg
ok Razvan Popescu (2) jpg
Selena Gomez jpg
Printesa Aiko a Japoniei jpeg
Katherine Hepburn jpg
Shania Twain, abuz sexual sursa  Shutterstock jpg
Cea mai in varsta castigatoare a unui premiu Grammy Sursa imagine Instagram angelaalvarez1927 jpg
Meghan Markle si Printul Harry jpeg
Printul Harry jpg
Paradoxul zilei de nastere Sursa imagine shutterstock 150755498 jpg
kim kardashian sursa  Instagram jpg
Cele mai ciudate obiceiuri alimentare ale celebritatilor Sursa imagine Instagram wearedavid mia jpg
Oprah Winfrey, Tom Cruise nunta sursa  Shutterstock jpg