Cu ce i-a supărat Brad Pitt pe chinezi. Motivul pentru care i-a fost interzis să le viziteze ţara, după ce a jucat într-un film

1 shutterstock 93645196 jpg jpeg

Filmul “Şapte ani în Tibet”, ecranizat în anul 1997, a primit critici din partea Republicii Populare Chineze referitor la descrierea peiorativă a ofiţerilor militari chinezi, cât şi pentru portretizarea lui Dalai Lama. Chiar dacă lui Brad Pitt i s-a interzis să-i viziteze pe chinezi, şi-a făcut apariţia după mai mult de un deceniu, cu două ocazii diferite.

În filmul “Şapte ani în Tibet”, actorul Brad Pitt îl interpretează pe alpinistul austriac, Heinrich Harrer. În perioada petrecută în Tibet (1944-1951), experimentează mai multe întâmplări, inclusiv întâlnirea cu cel de-al 14-lea Dalai Lama şi invazia chineză. Astfel, actorul s-a pregătit pentru rol, intrând în pielea personajului care urcă prin lanţul muntos Dolomiţi din Italia alături de colegul său David Thewlis (57 ani, Foto 1 galerie). 

Motivul pentru care lui Brad Pitt i s-au interzis vizitele în China, la acea vreme 

Filmul a primit critici din partea Republicii Populare Chineze referitor la descrierea peiorativă a ofiţerilor militari chinezi, cât şi pentru portretizarea lui Dalai Lama. Mai mult decât atât, actorul a fost nominalizat la Premiile Stinkers Bad Movie, destinate celor mai nereuşite filme ale anului. Prin urmare, lui Brad Pitt, David Thewlis şi regizorului filmului Jean-Jacques Annaud (77 ani, Foto 2 galerie) li s-a interzis vizita în China. Cu toate acestea, interdicţia nu a fost atât de riguroasă precum părea, iar asta pentru că Brad Pitt a reuşit să viziteze China de două ori, în 2014, respectiv 2016. 

Sinopsis “Şapte ani în Tibet”

Este o dramă biografică, ecranizată în anul 1997, bazându-se pe cartea cu acelaşi nume şi publicată în anul 1952. Cartea a fost scrisă de alpinistul austriac Heinrich Harrer, acolo unde îşi povesteşte experienţele petrecute în Tibet în perioada 1944-1951, în timpul celui De-al Doilea Război Mondial. De aici, filmul regizat de Jean-Jacques Annaud i-a avut ca actori principali pe Prad Pitt şi David Thewlis. În poveste, austriecii Heinrich Harrer (Brad Pitt) şi Peter Aufschnaiter (David Thewlis) fac alpinism prin zona Gilgit Baltistan, în Caşmir, India. Când începe războiul în 1939, din cauza cetăţeniei lor germane, cei doi sunt duşi în lagărul din Dehradun, la poalele munţilor Himalaya, în actualul stat indian Uttarakhand. În 1944, Harrer şi Aufschnaiter scapă de închisoare şi traversează graniţa în Tibet. După ce li s-a ordonat iniţial să se întoarcă de unde au venit, cei doi sunt întâmpinaţi în oraşul sfânt Lhasa. Sunt încântaţi de ceea ce văd, iar lui Heinrich îi este prezentat cel de-al 14-lea Dalai Lama. În timpul petrecut împreună, atât liderul spiritual, cât şi alpinistul se împrietenesc mai mult. Cei doi alpinişti austrieci rămân în Tibet până la invazia chineză din anul 1950. 

Prima apariţie în China a actorului, după mai mult de un deceniu 

În 2014, Brad Pitt a însoţit-o pe fosta soţie, Angelina Jolie (45 ani), în China. Vizita presupunea promovarea filmului “Maleficent”, unde actriţa juca un rol principal. Doi ani mai târziu, Brad Pitt şi-a făcut din nou apariţia în China, de data aceasta, pentru a-şi promova thrillerul filmului “Aliatul”. El a petrecut 40 de minute oferind autografe fanilor chinezi şi 20 de minute alături de cei din media. În 2013, actorul şi-a creat un cont pe Weibo, una dintre cele mai mari platforme de socializare şi microblogging din China, însă i-a fost dezactivat fără un motiv anume o lună mai târziu. 

De altfel, nu doar actorului i s-a interzis vizita în China la un moment dat. Cântăreţi celebri precum Selena Gomez sau formaţia Maroon 5 au avut anulate turneele muzicale din China din cauza unor postări publicate pe reţelele sociale referitoare la Dalai Lama.Recente

Tori Spelling jpg
Reese Witherspoon si Robert De Niro jpg
Beyonce sursa  Instagram jpg
cutremur sursa  Shutterstock jpg
Culori care atrag norocul la bani Sursa foto shutterstock 638041264 jpg
Angelina Jolie si Jon Voight jpeg
 Matthew McConaughey si Kate Hudson jpg
Printul Harry Sasha Walpole jpg
Shania Twain foto  Instagram jpg
Jessica Simpson  Instagram jpg
Priyanca Chopra Jones shutterstock 2083738132 jpg
Jennifer Lopez si Ben Affleck jpeg
nuntă Prințul Harry, Meghan Markle foto  Shutterstock jpg
Click! pentru femei Nr 3  2023 jpeg
Menopauza jpg
Ireland Baldwin jpg
Pamela Anderson carieră foto  Shutterstock jpg
Papa Benedict sursa  Shutterstock jpg
Iti place muzica live Iata top 3 restaurante pe care nu trebuie sa le ratezi in Bucuresti jpg
zi norocoasa shutterstock 1937419057 jpg