Cum acţiona Jack Spintecătorul. Identitatea criminalului a rămas învăluită în mister

3 shutterstock 348230099 jpg jpeg

Probabil cel mai cunoscut criminal în serie, Jack Spintecătorul a semănat teroare în Londra anului 1888. Au fost avansate mai multe ipoteze legate de identitatea asasinului, dar nu se ştie cu exactitate cine a fost, de fapt, sângerosul criminal de prostituate.

În Londra victoriană, Whitecaphel era un cartier cosmopolit, în care trăiau, printre alţii, emigranţi şi prostituate şi unde incidenţa violenţei era crescută. Aici a fost şi locul de operare a celebrului Jack Spintecătorul. În luna august 1888, acesta a ucis cinci femei, toate prostituate. Vestea că un criminal îşi face „de lucru” în Whitecaphel s-a răspândit şi a terorizat populaţia. Era clar că asasinul era un psihopat, după modul în care acţiona.

Asasinul a avut fineţe de chirurg

Jack Spintecătorul obişnuia să îşi dezmembreze şi să îşi ciopârţească victimele, după care le îndepărta organele, având precizia unui chirurg. De aceea, s-a spus că asasinul ar fi putut fi un medic, întrucât avea cunoştinţe de anatomie.

Cazul a şocat imediat opinia publică, iar identitatea criminalului chiar le-a aprins imaginaţia oamenilor. Presiunea populaţiei legate de acest caz a dus la începerea unei anchete ample a poliţiei. Şirul crimelor a încetat brusc în toamna anului 1888.

Principalii suspecţi

Montague John Druitt, care avea 30 de ani în momentul comiterii crimelor, a fost unul dintre principalii suspecţi. Educat la Oxford şi provenind dintr-o familie bună, acesta era cunoscut pentru faptul că avea tulburări de natură sexuală. Druitt a fost găsit înecat în Tamisa chiar în toamna anului 1888, când şirul crimelor a încetat brusc.    

Frizerul polonez emigrant Aaron Kosminski a fost un alt suspect al crimelor din Whitecaphel. Acesta era cunoscut pentru faptul că ura femeile, mai ales prostituate, şi pentru caracterul său violent.

Pictorul de origine germană Richard Sickert, la rândul lui emigrant, s-a aflat şi el pe lista suspecţilor. Acesta obişnuia să picteze prostituatele din cartier, iar în operele sale specialiştii au descoperit chiar detalii de la locul crimelor.

Până în prezent, nu se poate spune cu exactitate cine a fost Jack Spintecătorul.Recente

cutremur sursa  Shutterstock jpg
Culori care atrag norocul la bani Sursa foto shutterstock 638041264 jpg
Angelina Jolie si Jon Voight jpeg
 Matthew McConaughey si Kate Hudson jpg
Printul Harry Sasha Walpole jpg
Shania Twain foto  Instagram jpg
Jessica Simpson  Instagram jpg
Priyanca Chopra Jones shutterstock 2083738132 jpg
Jennifer Lopez si Ben Affleck jpeg
nuntă Prințul Harry, Meghan Markle foto  Shutterstock jpg
Click! pentru femei Nr 3  2023 jpeg
Menopauza jpg
Ireland Baldwin jpg
Pamela Anderson carieră foto  Shutterstock jpg
Papa Benedict sursa  Shutterstock jpg
Iti place muzica live Iata top 3 restaurante pe care nu trebuie sa le ratezi in Bucuresti jpg
zi norocoasa shutterstock 1937419057 jpg
Regé Jean Page jpg
Partea nevazuta a povestilor care ti au bucurat copilaria Sursa foto shutterstock 1983165296 jpg
Copiii Angelinei Jolie jpg