Cum acţiona Jack Spintecătorul. Identitatea criminalului a rămas învăluită în mister

3 shutterstock 348230099 jpg jpeg

Probabil cel mai cunoscut criminal în serie, Jack Spintecătorul a semănat teroare în Londra anului 1888. Au fost avansate mai multe ipoteze legate de identitatea asasinului, dar nu se ştie cu exactitate cine a fost, de fapt, sângerosul criminal de prostituate.

În Londra victoriană, Whitecaphel era un cartier cosmopolit, în care trăiau, printre alţii, emigranţi şi prostituate şi unde incidenţa violenţei era crescută. Aici a fost şi locul de operare a celebrului Jack Spintecătorul. În luna august 1888, acesta a ucis cinci femei, toate prostituate. Vestea că un criminal îşi face „de lucru” în Whitecaphel s-a răspândit şi a terorizat populaţia. Era clar că asasinul era un psihopat, după modul în care acţiona.

Asasinul a avut fineţe de chirurg

Jack Spintecătorul obişnuia să îşi dezmembreze şi să îşi ciopârţească victimele, după care le îndepărta organele, având precizia unui chirurg. De aceea, s-a spus că asasinul ar fi putut fi un medic, întrucât avea cunoştinţe de anatomie.

Cazul a şocat imediat opinia publică, iar identitatea criminalului chiar le-a aprins imaginaţia oamenilor. Presiunea populaţiei legate de acest caz a dus la începerea unei anchete ample a poliţiei. Şirul crimelor a încetat brusc în toamna anului 1888.

Principalii suspecţi

Montague John Druitt, care avea 30 de ani în momentul comiterii crimelor, a fost unul dintre principalii suspecţi. Educat la Oxford şi provenind dintr-o familie bună, acesta era cunoscut pentru faptul că avea tulburări de natură sexuală. Druitt a fost găsit înecat în Tamisa chiar în toamna anului 1888, când şirul crimelor a încetat brusc.    

Frizerul polonez emigrant Aaron Kosminski a fost un alt suspect al crimelor din Whitecaphel. Acesta era cunoscut pentru faptul că ura femeile, mai ales prostituate, şi pentru caracterul său violent.

Pictorul de origine germană Richard Sickert, la rândul lui emigrant, s-a aflat şi el pe lista suspecţilor. Acesta obişnuia să picteze prostituatele din cartier, iar în operele sale specialiştii au descoperit chiar detalii de la locul crimelor.

Până în prezent, nu se poate spune cu exactitate cine a fost Jack Spintecătorul.



Recente

Shannen Doherty, Tori Spelling  foto   Shutterstock jpg
Cristiano Ronaldo  foto   Instagram jpg
Tom Cruise cu soții Beckham  foto   Instagram jpg
Obiceiuri din copilarie  jpg
insula miliardarilor  foto   Shutterstock jpg
elvis presley jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
pungi de plastic jpg
Copiii lui Snoop Dogg jpeg
Rita Ora alături de soț  foto   Shutterstock jpg
Taylor Swift  jpg
Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg
un caine fericit jpg
Victoria Beckham jpg
Regina Margareta a Danemarcei  foto  Shutterstock jpg
bebeluș  foto   Shutterstock jpg
Rachel McAdams    jpg
Leonardo DiCaprio  foto   Shutterstock jpg
muzica din adolescenta aduce beneficii  jpg
Zac Efron  jpg