Cum arăta, de fapt, Iisus Hristos? Descoperirile recente arată un chip diferit de cel cu care suntem obişnuiţi

1 shutterstock 159755432 jpg jpeg

Sunt cunoscute învăţăturile lui Iisus Hristos. Dar care erau trăsăturile fizile ale Mântuitorului? În cele mai multe reprezentări, Iisus apare cu faţa albă şi cu ochii strălucitori. Descoperirile arheologice şi analizele recente aduc informaţii inedite despre modul în care ar fi putut arăta Iisus.

Cele mai multe reprezentări ale lui Iisus sunt cele din icoanele bisericilor, care redau un bărbat cu tenul alb şi cu părul în nuanţe deschise. Totuşi, în Noul Testament, nu există relatări despre aspectul fizic al lui Iisus.

„Nu cunoaştem nici înfăţişarea trupului Său, dacă era de statură potrivită sau înaltă, nici cum arată faţă Lui, sau ce culoare avea părul capului Sau, nici ce timbru avea vocea Lui”, spune preotul profesor Ioan Rămureanu, citat de crestinortodox.ro.

O prezentare a înfăţişării lui Iisus este redată în scrierea „Itinerarium” a pelerinului Antonin de Placentia din Gallia. Acesta a făcut o călătorie la Locurile Sfinte în anul 570. Antonin de Placentia spune că se afla în pretoriu o icoană a lui Iisus Hristos stând în faţa lui Pilat, unde El e redat cu o statură potrivită, o faţă frumoasă, părul uşor buclat, o mină delicată, cu degete lungi, care a fost pictată în timpul vieţii Sale.

Iisus este adesea înfăţişat şi sub forma unui păstor cu un miel pe umeri, lucru care trimite la denumirea de „blândul păstor” din Biblie. De asemenea, Mântuitorul este înfăţişat ca pescar.

Şi dacă avea pielea închisă şi părul cârlionţat?

Cele mai recente cercetări făcute pe populaţia Israelului din perioada respectivă oferă o imagine probabilă a lui Iisus Hristos. Astfel, este probabil ca Iisus să fi avut pielea închisă la culoare şi părul cârlionţat. O reconstrucţie creată pe baza scheletului unui bărbat evreu care a trăit în urmă cu 2.000 de ani arată un chip simplu, aşa cum ar fi arătat un om trăind în condiţiile aspre de atunci.Recente

robin williams shutterstock 87978553 jpg
Greta Thunberg shutterstock 1346536709 jpg
par lung   barbat   shutterstock 759071578 jpg
ochi shutterstock 2176700177 jpg
Imagine featured clickpentrufemei JPG
kim kardashian 1 jpg
michael jackson jpg
Whitney Houston shutterstock 91490768 jpg
Sharon Stone  jpg
Casa Playboy jpeg
vedete in costum de baie jpg
Aishwarya Rai profimedia 0692768910 jpg
Jlo si Marc Anthony jpg
diego maradona shutterstock 2026359395 jpg
serena william instagram 1  jpg
Kanye West Pete Davidson  jpg
Imagine featured clickpentrufemei   sursa Instagram JPG
cafea jpg
lapte jpg
olivia newton john 0 shutterstock 530029375 jpg