Cum şi-a pus capăt zilelor Virginia Woolf. Scriitoarea suferea de depresie

1 shutterstock 1224322516 jpg jpeg

Una dintre cele mai mari autoare din întreaga istorie a literaturii lumii, Virginia Woolf a ales să îşi încheie socotelile cu viaţa la 59 de ani.

Virginia Woolf s-a născut la 25 ianuarie 1882, sub numele de Adeline Virginia Stephen, în cartierul londonez Kensington. Tatăl ei, Sir Leslie Stephen, era un cunoscut istoric, autor, critic şi editor fondator al „Dicţionarului Biografiilor Naţionale“, lucrare de referinţă care va influenţa biografiile experimentale ulterioare ale Virginiei.

În 1922, i-a apărut primul roman experimental şi inovator, „Camera lui Jacob”. Autoarea a îmbogăţit literatura universală cu „Doamna Dalloway” (1925), „Spre far” (1927), „Orlando” (1928), Valurile” (1931) şi „Între acte” (publicat post-mortem, în 1941).

Scriitoarea a fost una din figurile centrale ale Grupului Bloomsbury, grup de intelectuali rafinaţi, reprezentativ pentru tot ce avea mai bun în acel moment avangarda gândirii literare şi artistice britanice.

„Sunt sigură că îmi pierd din nou minţile”

În afara succesului de care se bucura ca scriitoare, Virginia Woolf a suferit de depresie. Primul episod depresiv l-a avut la 13 ani, când mama sa a murit de gripă.

Frământările persoanele au determinat-o să îşi încheie socotelile cu viaţa. Pe 28 martie 1941, Virginia Woolf şi-a umplut buzunarele paltonului cu pietre şi s-a aruncat în râul Ouse din apropierea casei sale. Ultima sa scrisoare, în care şi-a explicat gestul, a fost adresată soţului său: „Sunt sigură că îmi pierd din nou minţile. Cred că nu voi mai putea trece peste aceste moment şi că nu-mi voi mai reveni de această dată. Aşa că fac cel mai bun lucru în situaţia asta”.



Recente

Primele cuvinte rostite jpg
Rebel Wilson jpg
JLo, inselata de Diddy  jpg
Robin Williams  foto   Shutterstock jpg
caravana2023 2 JPG
Kristen Stewart  foto   Instagram jpg
Rihanna jpg
marilyn monroe
Halle Berry  jpg
Shania Twain  jpg
Cele mai distrase semne zodiacale  Sursa foto shutterstock 2002731482 jpg
Christina Ricci  foto   Shutterstock(1) jpg
Lily Allen, Ashton Kutcher, Mila Kunis jpg
Anne Hathaway  jpg
Kate Middleton  foto   Shutterstock jpg
David Beckham jpg
Care este semnatura ta astrala  Sursa foto shutterstock 9917164 jpg
Tom Hardy  foto   Shutterstock jpg
Sharon Osbourne  jpg
Vrăjitorul din Oz jpg